Christopher Plummer:

Slik dro de storfilmen i land etter å ha slettet skandalebefengte Spacey: - Slapp å bruke ansiktsproteser

Christopher Plummer hadde to dager på å forberede innspillingen av «All the Money in the World».

OVERTOK ROLLEN: Kevin Spacey (t.v.) hadde spilt inn alle scenene i «All the Money in the World» da anklagene om seksuell trakassering rullet inn. Regissør Ridley Scott bestemte seg for å klippe ut Spacey, som hadde en sentral rolle, og bytte ham ut med Christopher Plummer (t.h.). Foto: NTB Scanpix
OVERTOK ROLLEN: Kevin Spacey (t.v.) hadde spilt inn alle scenene i «All the Money in the World» da anklagene om seksuell trakassering rullet inn. Regissør Ridley Scott bestemte seg for å klippe ut Spacey, som hadde en sentral rolle, og bytte ham ut med Christopher Plummer (t.h.). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LOS ANGELES (Dagbladet): - Det var ikke mye tid til å diskutere manus, innrømmer 88 år gamle Christopher Plummer til Dagbladet i et hotellrom i Los Angeles.

Hollywood-veteranen fikk sitt livs utfordring da han ble kastet ut i en rolle han hadde to dager å forberede seg på. I tillegg skulle den spilles inn på ni dager.

Vi snakker selvfølgelig om rollen som J. Paul Getty, verdens rikeste mann, og kidnappingen av hans barnebarn som skjedde i 1973.

Men det er ikke bare i historien i «All the Money in the World» som er fengende.

Erstatter Spacey

Historien bak innspillingen har fått Hollywood til å måpe i fascinasjon. Kevin Spacey (58) hadde nemlig rollen helt fram til slutten av oktober i år. Filmen var allerede ferdiginnspilt, og klar for premiere 22. desember i USA, da alt ble snudd på hodet.

- Jeg fikk en telefon fra Ridley Scott, fortsetter Plummer, som var glad for å få muligheten til å jobbe med en regissør han har beundret lenge.

Han forteller at etter da nyheten om Spacey sprakk, tok det Scott (80) under 24 timer å bestemme at han måtte slettes fra filmen. Rollen var stor, og et digert maskineri måtte settes i gang for å filme alle scenene han var med i på nytt. Dette gikk også utover Mark Wahlberg og Michelle Williams, som begge hadde flere scener sammen med Spacey.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer