DEBATT

Manifest Tankesmie:

Slik endrer vi Norge

At vi begrenser oss til pamfletter og å forsøke å dra Arbeiderpartiet til venstre, stemmer heldigvis ikke med virkeligheten.

FOR RØDGRØNT FLERTALLSSTYRE: Manifest Tankesmie vil jobbe målrettet i årene som kommer, sammen med forbund, fagfolk og partier, for å utvikle handlekraftig politikk for et rødgrønt flertallsstyre, skriver Magnus Marsdal. Her fra da han lanserte boka «Frp-koden» i 2007. Foto: Jørn H.Moen
FOR RØDGRØNT FLERTALLSSTYRE: Manifest Tankesmie vil jobbe målrettet i årene som kommer, sammen med forbund, fagfolk og partier, for å utvikle handlekraftig politikk for et rødgrønt flertallsstyre, skriver Magnus Marsdal. Her fra da han lanserte boka «Frp-koden» i 2007. Foto: Jørn H.Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Med et streifblikk over den offentlige samtalen finner SVs tidligere sekretariatsleder Thor Egil Braadland at høyresidens Civita er den eneste tankesmien i Norge som «virker».

Kan han ha oversett noe? Braadlands suksesskriterium er at en tankesmie må være «med på å forme den politiske hverdagen i Norge». La meg nevne fem eksempler på dét.

1. Velferdsprofitørene: Få debatter har flyttet seg så langt i riktig retning de siste årene som spørsmålet om privat velferdsprofitt fra fellesskapets budsjetter. Helt siden Linn Hernings suksess med den viktige boka Velferdsprofitørene på Forlaget Manifest (2015), har Manifest Tankesmie jobbet systematisk sammen med fagforbund, partier og Hernings allianse For velferdsstaten for å utvikle strategien, retorikken og politikken i dette spørsmålet.

Vi bestilte meningsmålingen som viste venstre- og sentrumspartiene at de har opinionen i ryggen mot profitørene. Vi jobbet kontinuerlig som pådriver og rådgiver i prosessen som førte fram til at byrådet i hovedstaden vedtok å stoppe all etablering av kommersielle barnehager. Dette ble et 180 graders linjeskift for de tidligere regjeringspartiene SV og Ap. For Manifest oppleves dette som å være med og «forme den politiske hverdagen i Norge».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.