Slik er den fjerde Stieg Larsson-boka

Eva Gabrielsson røper innholdet i ny bok.

BOKAKTUELL: Eva Gabrielsson har skrevet bok om livet med Stieg Larsson. - Hele sitt liv ville han hjelpe fram andre. Det endte med at han slet seg ut. Han drev seg i døden, sier hun til Dagbladet. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BOKAKTUELL: Eva Gabrielsson har skrevet bok om livet med Stieg Larsson. - Hele sitt liv ville han hjelpe fram andre. Det endte med at han slet seg ut. Han drev seg i døden, sier hun til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Jeg kan på en måte ikke forstå den voldsomme interessen. Stieg og jeg så ikke på livet vårt som spesiell merkverdig, men en del av det ble brukt i Millennium-bøkene, sier Eva Gabrielsson.

Hun sitter i Bibliotekbaren på Bristol og har akkurat fylt koppen med svart kaffe. I hele dag har journalistene stått i kø for å snakke med arkitekten, som i 32 år bodde sammen med antirasisten, journalisten og krimforfatteren Stieg Larsson.

Bestselger verden over Siden hans død i 2004 har Gabrielsson jobbet seg gjennom sorgen, samtidig som Larssons Millennium-trilogi har erobret verden og solgt nærmere 50 millioner eksemplarer.

I boka «Millennium, Stieg og jeg» forteller hun hvordan bestselgerne ble til som et resultat av parets felles bakgrunn, erfaringer og opplevelser: «Livets tilfeldigheter har gjort det til at det var Stieg, og ikke jeg, som brukte alle disse bestanddelene til å lage litteratur av.»

Kjemper om bokrettighetene Stieg Larsson levde med drapstrusler fra svenske nynazister på grunn av jobben han gjorde i det antirasistiske tidsskriftet Expo. Paret giftet seg aldri av frykt for at informasjon om dem skulle dukke opp i offentlige registre. Eva Gabrielsson har siden samboerens død kjempet om rettighetene til å forvalte hans forfatterskap som i dag kontrolleres av Larssons far og bror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer