Slik er den nye «Fifty shades»-boka

- Blør du fortsatt?

(Dagbladet): I dag er dagen mange «Fifty Shades of Grey»-fans har ventet på: Det slippes en ny bok i den populære serien.

Det er allerede kommet tre bøker i serien, som har solgt over hundre millioner utgaver, ifølge The New York Times. Det er også kommet en kinofilm av den første boka, og film nummer to har premieredato 10. februar 2017.

Men mange klarte ikke å vente til i dag med å sikre seg en kopi av den nye boka. Den er nemlig sluppet i e-bok-form allerede, og de ivrigste leserne har allerede rukket å lese den ferdig.

Faktisk er den nye boka allerede på Amazons bestselger-liste, ifølge Daily Mail.

Greys «point of view» I «Grey», som boka heter, er det ikke lenger Anastasia Steel som er hovedpersonen, slik hun er i de første bøkene, men historien blir derimot fortalt slik den oppleves gjennom Christian Greys øyne.

Boka er en gjenfortelling av de tre første bøkene, men handlingen er denne gangen altså sentrert rundt Greys opplevelser.

The Guardian har tatt for seg den nye boka. Avisa skriver at det kommer fram at Christian Grey hadde en vanskelig oppvekst, som det også blir hentydet i de første bøkene. Moren hans har en mørk fortid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer også fram at Grey gjorde en bakgrunnssjekk av Steele før han besøkte henne i butikken hun jobbet i, blant annet for å finne ut om hun var i et forhold.

MANGEMILLIONÆR: Det er forfatteren E. L. James som har skrevet «Fifty shades»-bøkene. Foto: NTB Scanpix
MANGEMILLIONÆR: Det er forfatteren E. L. James som har skrevet «Fifty shades»-bøkene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Boka avslører også mer om hva Grey egentlig jobber med, og at han ikke liker Steeles romkamerat «Ana».

Rykter om at boka var stjålet Flere lesere har også sagt hva de mener om den nye boka på Twitter. Blant annet live-tweetet forfatteren Rebecca Chance mens hun leste boka.

««Jeg vil ha deg. Her. Raskt. Hardt», sa jeg, mens jeg førte hendene mine opp på lårene hennes. «Blør du fortsatt?» - Vel, det er direkte, i alle fall», skriver hun.

Forfatteren Wendy Leigh har også sagt hva hun mener om boka på det sosiale mediet.

«Tilbakeblikkene på Christian Greys barndom sier så mye om ham», skriver hun.


I forrige uke skrev flere medier at en ferdig versjon av boka var blitt stjålet.

- Det ble rapportert at en ferdig bok var stjålet fordi en innpakning var ødelagt. Det er ikke kommet fram noen beviser som viser at det skjedde. Vi vil ikke gjøre noe mer med dette, sier en talsperson for Kent Police til Daily Mail.


Flere har i etterkant spekulert i om det var forlaget som satte ut ryktene for å øke oppmerksomheten rundt lanseringen. Det benekter forlaget, og sier at de skal fortsette etterforskningen av saken.