Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik er det å oppleve «mørke midt på dagen»

Forfatter Ole Robert Sunde om å være «bosatt» i Longyearbyen.

NY SKRIVEBY: Forfatter Ole Robert Sunde er bosatt et semikolon unna Bislett stadion, men i de siste har han befunnet seg et sted mellom lys og skygge i Longyearbyen og han skriver om dette for Dagbladet. Foto: Anita Arntzen.
NY SKRIVEBY: Forfatter Ole Robert Sunde er bosatt et semikolon unna Bislett stadion, men i de siste har han befunnet seg et sted mellom lys og skygge i Longyearbyen og han skriver om dette for Dagbladet. Foto: Anita Arntzen. Vis mer

Da jeg kom til Svalbard og Longyearbyen var det full vinter; jeg er her som «artist in residence» for «Norske PEN», men det er «Artica Svalbard» som organiserer det hele, med kunstnere fra mange land; som sagt det var vinter da jeg kom, men i skrivende stund er det mildvær og regn, og alle de flotte fjellsidene; Longyearbyen er omringet av høye og skarpe fjell, har mistet mye av den kritthvite snøen, men nå har fjellsidene blitt mer grafiske, med hvite topper og tynne renner av snø, liksom stivnete bekker, omkranset av mørk stein.

Nedenfor Hiorthfjellet, som jeg kan se fra min hybel, ligger Isfjorden, mørkeblå uten is; det blåser friskt, og den polare vinden er skarp, og den arktiske snøen som er tilbake, og som var her da jeg kom, er overraskende hvit.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?