MGP

Slik er dommen over første MGP-runde

En femmer og en toer. Dagbladet anmelder de første MGP-låtene.

BEST UKE 1: I fem uker får vi presentert en håndfull delfinalister i MGP-oppkjøringen. Av de fire som må kjempe mot hverandre fra Sørlandet, mener Dagbladets anmelder at Raylee er den klart beste - forutsatt at showet og liveopptredenen lørdag innfrir. Foto: NRK
BEST UKE 1: I fem uker får vi presentert en håndfull delfinalister i MGP-oppkjøringen. Av de fire som må kjempe mot hverandre fra Sørlandet, mener Dagbladets anmelder at Raylee er den klart beste - forutsatt at showet og liveopptredenen lørdag innfrir. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka startet Melodi Grand Prix-kappløpet om hvilken låt og artist som skal representere Norge i Nederland i mai.

Nedenfor kan du lese og se hvilke terningkast Dagbladets MGP-anmelder gir de fire første delfinalistene.

Hver uke presenterer NRK fem nye finalister, fire av dem må slåss om én finalebillett, mens den femte går direkte til finale.

Det betyr at MGP 2020, som markerer musikkfestivalens 60 års jubileum, får til sammen 25 deltakere, hvorav ti kjemper mot hverandre i hovedfinalen, som går av stabelen i Trondheim 15. februar.

Mandag ble det kjent hvilke artister fra Sørlandet som må kjempe mot hverandre: Kim Rysstad, Geirmund Hansen, Lisa Børud og Raylee Charlotte Kristiansen. Det er tv-seerne som bestemmer hvem som skal gå videre. Den som får flest poeng under delfinalen lørdag 11. januar, får finaleplass. Slik gjentar det seg fem lørdager framover, én for hver landsdel.

Dagbladets MGP-anmelder har hørt delfinalistene fra Sørlandet, og har en helt klar favoritt: Raylee Charlotte Kristiansen. Den 22 år gamle artisten har allerede ti års fartstid som sanger og danser. Og med et show som beskriver sangens potensial og fyrverkeri, bør dette være låta som går videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer