MGP 2021

Slik er finalistenes nerver

I år er finalen større enn noen gang med hele 12 artister.

TERNINGKAST EN: Med en terning rundt halsen sendte Tix et stikk til anmelderne. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er duket for finale i Melodi Grand Prix. 12 artister kjemper om å bli Norges representant i Eurovision Song Contest. Bettingselskapenes storfavoritt er Keiino.

- Vi er spente, det er mange sommerfugler i magen nå. Dette blir gøy, sier gruppa til Dagbladet.

MGP 2021: Årets Melodi Grand Prix-finale byr på både uskrevne blad og velkjente artister. Video: NRK Vis mer

Hakk i hæl ligger Tix, hvis egentlig navn er Andreas Haukeland. I finalen skal han synge en engelsk versjon av låta «Ut av mørket», nå kalt «Fallen Angel».

- Nervene har jeg egentlig grei kontroll på. Jeg har en låt som skal treffe mange hjerter i kveld og det er det viktigste for meg med min opptreden, sier Haukeland til Dagbladet.

Vil unngå skandale

I fjor var MGP-finalen preget av et stemmekaos uten like. Det har NRK gjort alt de kan for å unngå i år.

MGP-general Stig Karlsen forsikret Dagbladet om at teknisk avdeling i NRK har evaluert stemmesystemet.

- Vi har også fått et bedre backup-system, dersom teknikken skulle svikte oss, sa Karlsen til Dagbladet.

FINALEKLARE: Keiino er klare for MGP-finale, og de forbereder publikum på at det kommer en overraskelse. Reporter: Lars Dønvold-Myhre. Video: Dagbladet / NRK. Vis mer

Da NRKs stemmesystem knelte i 2020 var det en folkejury som bestemte hvilke finalister som skulle gå videre til gullfinalen. En av dem som følte seg rammet av det var Rein Alexander. I år føler han at han har mye å bevise.

- Jeg har alltid nerver før en opptreden. At det er spådd nærmere 1,5 millioner TV-seere gjør det nødvendigvis ikke noe bedre. Men det jeg kan si er at jeg aldri har vært mer gira på å levere varene enn i dag. Jeg føler at jeg har mye å bevise, og jeg liker det, sier Rein Alexander til Dagbladet.

Slik stemmer du

I år igjen må du stemme over nett. Først må du logge deg inn hos NRK.no, og lage en bruker. Du må være registrert og innlogget for å kunne delta.

Etter at alle 12 artister har framført sitt nummer, starter avstemningen. Man har tre stemmer til rådighet i denne runden, som du kan fordele som du vil.

Når resultatet er klart, samles alle tolv artister på scenen. Først seks stykker, så øvrige seks. De fire artistene som ropes opp er videre til neste runde.

I neste runde blir stemmene nullstilt, og man får tre nye stemmer man kan fordele utover de fire artistene slik man ønsker. Låtene i denne runden blir ikke framført direkte. De to med flest nettstemmer i denne runden, går videre til gullduell.

Nå vil begge artistene få opptre på nytt, før man går i gang med kveldens siste avstemning. Nok en gang nullstiller NRK stemmene, og man får tre nye stemmer man kan fordele slik man ønsker. Alle som har logget seg inn for å stemme, har haket av for hvilken landsdel man vil representere. Vi vil lese opp poengene fordelt på de fem landsdelene for å toppe spenningen.

Artisten med flest poeng i gullduellen, er vinneren av Melodi Grand Prix 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer