KOMMENTARER

Slik er norske muslimer egentlig

Bushra Ishaq endrer islamdebatten.

TILBAKE: I 2010 fikk hun Fritt Ord-prisen. Nå har Bushra Ishaq skrevet boka «Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de?»
TILBAKE: I 2010 fikk hun Fritt Ord-prisen. Nå har Bushra Ishaq skrevet boka «Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de?» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Muslimske nordmenn er stort sett som andre nordmenn. 98 prosent mener det er viktig å følge norsk lov. Endelig trenger vi ikke bare anta det. Vi vet det.

Som talsperson for Muslimsk studentsamfunn entret Bushra Ishaq samfunnsdebatten for ti år siden. Hun tok allerede som 22-åring nødvendige forbehold, forklarte rolig sammenhenger mellom muslimsk liv og lære slik hun så det, og har en fascinerende debattstil som er både ydmyk og kompromissløs samtidig. Ishaq fikk umiddelbart en uoffisiell rolle som en slags talsperson for norske muslimer, og deltok i debatten med sitt religiøse utgangspunkt. Hun ble hedret som pioner av Norsk kvinnesaksforening, som forbilde for framtidas Norge av VG, har sittet i Kvinnepanelet og fått Fritt Ords pris.

Slikt provoserer. Allerede etter den første TV-debatten fikk de mange hatske tilbakemeldingene studenten til å føle seg fremmed i eget land. Etter ei stund ble de nattlige telefonene, e-postene og truslene så heftige at hun trakk seg tilbake fra offentligheten – etter råd fra politiet. Med boka «Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de?» er Ishaq endelig og definitivt tilbake. Boka har potensial til å endre debatten om islam i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer