Slik er nye iPad

Hvor viktig er egentlig bra grafikk for deg?

BEDRE OPPLØSNING: Det mest merkbare med den nye iPaden er bedre grafikk og oppløsning. Foto: REUTERS/THOMAS PETER/SCANPIX
BEDRE OPPLØSNING: Det mest merkbare med den nye iPaden er bedre grafikk og oppløsning. Foto: REUTERS/THOMAS PETER/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Apple lanserte sin iPad 2, konkluderte jeg med at selskapet fortsatt hadde det beste nettbrettet på markedet - men at det neppe var noen gode grunner for å oppgradere om du allerede eide førsteutgaven.

Som du sikkert har fått med deg har Apple nå oppgradert nettbrettet enda en gang.

Denne gangen har Apple droppet tretallet bak navnet, vi snakker simpelthen om iPad. På mange måter er det beskrivende for hvordan selskapet tenker rundt utviklingen av iPad-produktet. Vi snakker nemlig ikke om noe revolusjon denne gangen heller, snarere en helt naturlig evolusjon for at nettbrettet fortsatt skal være relevant i dagens konkurransesituasjon.

Ny og bedre skjerm Det er først og fremst den nye skjermen som er greia her - samt en langt kraftigere grafikkprosessor. De to første iPad-modellene hadde en såpass lav oppløsning at tekst på skjermen opplevdes som kornete.

På den nye iPaden er det helt slutt på dette. Enten du surfer på nettet eller leser en ebok, er skriften sylskarp og imøtekommende.

Med den såkalte retina-skjermen, som kan sammenlignes med den vi har på iPhone 4-telefonene, er det også mulig å nyte filminnhold og spill i full HD, der det støttes. Vi testet med en rekke spill og filmsnutter, og det var en tydelig kvalitetsforbedring på innholdet som støtter den økte oppløsningen. Grafikken glir bedre i spill som «Infinity Blade II», og filmsnutter i 1080p byr på krystallklare bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer