MGP 2018

Slik er Rybaks tette MGP-program som skal ende med seier lørdag

- Vi går for seier.

I LISBOA: Alexander Rybak er på plass i Lisboa, og hadde fredag sin andre sceneprøve på scenen i Altice Arena (bildet). Det norske Eurovision-håpet skal i ilden i andre semifinale, som går av stabelen torsdag neste uke. Foto: Pedro Nunes / Reuters / Scanpix
I LISBOA: Alexander Rybak er på plass i Lisboa, og hadde fredag sin andre sceneprøve på scenen i Altice Arena (bildet). Det norske Eurovision-håpet skal i ilden i andre semifinale, som går av stabelen torsdag neste uke. Foto: Pedro Nunes / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Rybak går nå inn i sin skjebneuke. Han tar ingen ting for gitt, men den norske delegasjonslederen regner med at Norge er sikret finaleplass - og sikter mot seier i lørdagens finale.

- Alt kan skje, men slik det ser ut, går Alexander videre fra semifinalen torsdag til finalen lørdag, sier NRKs delegasjonsleder og MGP-general Stig Karlsen til Dagbladet.

EUROVISION: Norges representant Alexander Rybak har gjort et stort byks på bettinglistene siden han ankom Lisboa, og er nå en av favorittene til å vinne den europeiske musikkonkurransen. Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se hele sendingen her: https://goo.gl/QehwX7 Vis mer

- Blåser vår vei

MGP-generalen forteller at det går strålende med Rybak og hele det norske teamet i den portugisiske Eurovision-hovedstaden Lisboa. Etter de første prøvene, har vinnersjansene øket. Nå ligger han på MGP-oddsens 2. plass, bare forbigått av Israels Netta.

- Flere har vært skeptiske til hvorvidt Rybak kan vinne for andre gang, men etter at sceneprøvene har blitt publisert på nettet har skeptikerne skiftet mening. Nå blåser det vår vei, sier Stig Karlsen.

Han forteller om hektiske dager. Den norske delegasjonen har allerede vært i Lisboa over en uke, men nå skrur det seg til. Rybak blir noe skjermet for pressen, han bruker desto mer tid på prøver.

- Vi går for seier

- Før de første prøvene lå Alexander på rundt en 10. plass på oddsen. Etter den første sangprøven, gikk han rett opp på 2. plass. Vi blir derfor svært skuffet om han ikke kvalifiserer seg til finalen, sier Karlsen.

Stig Karlsen snakker på vegne av delegasjonen og Rybak.

- Vi går for seier. Vi er ydmyke i forhold til konkurransen. I år er det mange svært dyktige konkurrenter, men vi vil ha og håper på en topplassering, sier Karlsen.

- Langbeinte Eleni

Rybaks tøffeste konkurrenter er, ifølge Stig Karlsen, Israel, Frankrike, Bulgaria, Italia og Estland. Tsjekkia, som ligger høyt opp på oddsen, har ikke Karlsen tro på.

- Men se opp for Kypros. Langbeinte Eleni Foureira er en eksplosjon på scenen, en heftig «Victoria Secret»-reklame som kan overraske, sier han.

Det skjer noe for Rybak og co. hver dag, hele tiden. Søndag kveld er det MGP-bankett, den offisielle åpningen av festuka med blå løper på stranden i Lisboa.

- Det blir den lengste løperen jeg noen sinne har sett, sier Karlsen.

Fest hos ambassadøren

I morgen, mandag, skal Rybak besøke Musikkonservatoriet Metropolitana. Han er invitert og skal møte elever og spille «Fairytale» med et utvalg av skolens elever.

- Mandag kveld er det hagefest i den norske ambassaden, sier Karlsen.

Det er en vanlig foreteelse. Hvert eneste år blir den norske delegasjonen med presse og MGP-fans inviterte til ambassaden, hvor det blir servert kanapeer og ditto forfriskninger.

Mye avgjøres på forhånd

- Onsdag er det to prøver, hvorav den siste er svært viktig. Det er den prøven som fagjuryen skal vurdere. Den utgjør halvparten av stemmene, sammen med seerne som utgjør den andre halvparten, sier Karlsen.

Fredag er det to prøver, også der skal den siste vurderes av fagjuryen.

Lørdag, før finalen er det også prøver og gjennomkjøringer for alle de 26 finalistene. Det er ti land som kvalifiserer seg tirsdag og torsdag, pluss de seks direktekvalifiserte deltakerne.

MGP-VINNER: Alexander Rybak vant den norske MGP-finalen, og skal representere Norge i Lisboa i mai. Den tidligere Eurovision-vinneren fikk en tekstmelding fra en helt spesiell person etter triumfen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen / Video/klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer