Slik er «Skrik»-kjøperens luksusliv

Mingler med kjendiseliten og flyr inn Elton John til fest.

Kjøperen: Norske eksperter er i ekstase over at det skal være den amerikanske milliardæren Leon Black som er kjøperen. Foto: Johannes Worsøe Berg. Innfelt foto: Reuters / Scanpix
Kjøperen: Norske eksperter er i ekstase over at det skal være den amerikanske milliardæren Leon Black som er kjøperen. Foto: Johannes Worsøe Berg. Innfelt foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da auksjonarius Tobias Meyer slo hammeren i bordet for Edvard Munchs «Skrik» i mai i år, ble pastellen det dyreste kunstobjektet solgt på auksjon noen gang.

Hvem som bladde opp 120 millioner dollar for kunstskatten har hittil vært ukjent, og lenge ble det trodd at det var kongefamilien i Qatar som la inn rekordbudet. Men i går kunne avisa The Wall Street Journal melde at det var den amerikanske milliardæren Leon Black (60) som sto bak kjøpet.

- Leon Black ønsker ikke å kommentere saken, sier Charles V. Zehren, en av Blacks talsmenn, til Dagbladet.

- En ideell eier Den tidligere eieren av «Skrik»-pastellen, Petter Olsen, forteller at han hele tiden har håpt at kunstverket vil bli offentlig tilgjengelig.

Derfor mener han at Black, som sitter i styrene til New York-museene The Metropolitan Museum of Art og The Museum of Modern Art (MoMA), kan være en ideell eier.

- Black er en seriøs samler, og har et førsteklasses eksemplar av maleriet Melankoli av Munch fra før. Hvis det er han som er kjøperen, er det trolig at vi vil få se bildet på MoMA. Det er en meget god nyhet for kunstverdenen, sier Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer