I SORG Veronica Maggios lydmann døde i august, etter å ha falt ut av turnebussen deres. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
I SORG Veronica Maggios lydmann døde i august, etter å ha falt ut av turnebussen deres. Foto: Lars Myhren Holand / DagbladetVis mer

Slik falt Veronica Maggios lydtekniker ut av turnébussen

Omkom etter at han falt av bussen i sommer.

(Dagbladet): Veronica Maggios lydtekniker Tom Hofwander (58) falt ut av turnébussen og omkom på motorveien i sommer.

Nå har politiet avsluttet etterforskningen av ulykken.

Falt ut av bussen Det var etter en konsert med popstjerna i Skanderborg i Danmark at 58-åringen falt ut av bussen mens Veronica Maggio og de andre på bussen sov.

Det skal ha lang tid før noen i Maggios følge oppdaget at lydteknikeren manglet fra bussen. De ble først gjort oppmerksom på det da politiet ringte for å spørre om de manglet en.

Heller ikke sjåføren merket at bakdøra i bussen var åpen før etter fem kilometer.

Mannen var døende da politiet kom til stedet, og i ettertid har mange lurt på hvordan det var mulig å falle ut av bussen i fart.

- Ikke en smart funksjon Ifølge politiet ble lydmannen sugd ut av bussen fordi han trykket på en knapp som er montert i knehøyde ved bussens bakdør. Bakdøra kan åpnes i fart uten at sjåføren får noen form for indikasjon på det. 

- Det er kanskje ikke en smart funksjon, men den er ikke ulovlig verken i Danmark eller Sverige. Vi har avsluttet utredningen og den henlegges uten at noen blir holdt ansvarlig, sier politibetjent Ove Pedersen til Ekstrabladet.

Ifølge politiet skal knappen ha blitt montert i bussen i ettertid.

- Vi har ingen informasjon om hvorfor knappen ble installert eller hvem som gjorde det, sier Pedersen.

Maggio i sorg I musikkbransjen var Hofwander en anerkjent lydtekniker. Han har blant annet har jobbet med Robyn og Salem Al Fakir.

- Det er med stor sorg jeg tvinges til å skrive at Tom Hofwander, vår kjære venn og kollega, er borte. Vi savner ham dag og natt, og forstår ikke hvordan dette kunne skje, skrev Maggio på sin Facebook-side etter ulykken.

Tom Hofwander var gift og hadde to barn.