Slik får du det beste HD-bildet på Netflix

Nå kan alle få Super-HD.

SKARPERE BILDE: Nå rulles Netflix' Super HD  ut til alle som har rask nok internetthastighet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKARPERE BILDE: Nå rulles Netflix' Super HD ut til alle som har rask nok internetthastighet. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Da Netflix annonserte Super HD-funksjonen sin i januar tidligere i år, var det bare brukere med en internettleverandør som støttet streamingtjenestens Open Connect som fikk ta del i moroa. Det var imidlertid få internettleverandører i Norge som valgte å ta Open Connect inn i varmen.

Før helga meldte Netflix på bloggen sin at de nå vil åpne Super HD-funksjonen for alle brukerne som minst har en netthastighet på 5 Mb/s (helst 7 Mb/s) og en Netflix-tjener som støtter oppløsning i 1080p

Ifølge Netflix selv skal dette formatet kunne konkurrere med Blu-ray, men med bedre komprimering. Men man får ikke HD-lyd.

Og som ikke det er nok melder Variety at Netflix også har planer om å lansere Ultra HD i løpet av 2014. Dette formatet skal ha fire ganger så stor oppløsning som 1080i og vil nok kreve enda høyere netthastighet enn det Super HD nå gjør.

Ifølge Netflix er litt over halvparten av titlene deres i HD, men de har ikke villet opplyse om hvor mange man kan se i Super HD. Det er altså ikke hele biblioteket deres som kan nytes i deres høyeste oppløsning. Titlene man kan se i Super HD er imidlertid merket med, ikke overraskende, «Super HD».

Og det blir flere titler å velge mellom. For kort tid siden la Netflix 200 milliner kroner på bordet for Norden-rettighetene til 10 av Warner Bros. største produksjoner.

I tillegg satser de stort på egne produksjoner. De står selv bak serier som «House of Cards», «Orange Is the New Black» og sesong 4 av «Arrested Development». Nå kommer også komediedramaet «Derek» med Ricky Gervais, samt «Turbo: FAST» fra DreamWorks Animation.

SUPER-STØTTE: Slik ser du om programmet eller filmen du vil se støtter Super HD. I tillegg trenger du minst en netthastighet på 5 Mb/s (helst 7 Mb/s) og en Netflix-tjener som støtter oppløsning i 1080p.
SUPER-STØTTE: Slik ser du om programmet eller filmen du vil se støtter Super HD. I tillegg trenger du minst en netthastighet på 5 Mb/s (helst 7 Mb/s) og en Netflix-tjener som støtter oppløsning i 1080p. Vis mer