Slik får du gå på testkonsert

Regjeringen åpner for testkonserter med 15 000 tilskuere som et ledd i gjenåpningen av Norge. Hvem som kan dra, vil mest sannsynlig avgjøres gjennom en loddtrekning – for de som er kvalifisert.

ENDELIG: Solskinn og topp stemning under Øya-festivalen i Tøyenparken i Oslo tilbake i 2015. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENDELIG: Solskinn og topp stemning under Øya-festivalen i Tøyenparken i Oslo tilbake i 2015. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært snakk om å gjennomføre såkalte testkonserter, med hurtigtesting i inngangen. Nå gir regjeringen klarsignal for testkonserter i Oslo og Bergen med opptil 3 000 i publikum i juni, melder Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding fredag formiddag.

De som ønsker å dra på konsertene, vil antakeligvis måtte oppfylle bestemte krav til alder og helse, opplyser FHI til Dagbladet. De som oppfyller kravene kan mest sannsynlig melde seg på en loddtrekning om billetter.

Det planlegges opptil fem arrangementer i de to byene, med til sammen 15 000 deltagere. Samtlige vil bli testet på vei inn til arrangementet, og testet på nytt noen dager seinere.

I prosjektet inngår også ytterligere 15 000 personer som ikke skal på konsertene, for å gi et sammenligningsgrunnlag.

Disse kan dra

Fagdirektør i FHI, Atle Fretheim, sier til Dagbladet at ingenting rundt selve arrangementet er fast bestemt ennå, men han regner med at hvem som får komme på konsertene vil avgjøres gjennom en loddtrekning. Det er imidlertid ikke alle som er kvalifisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer