Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik får du hørt Kaizers Orchestras neste album før alle andre

Urpremiere på «Violeta Violeta, del 2» under Øyafestivalen.

KJØRER FØRPREMIERE: Kaizers Orchestra er booket til sommerens Øyafestival. Der skal de spille hele sitt nye og uutgitte album i sin helhet.
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
KJØRER FØRPREMIERE: Kaizers Orchestra er booket til sommerens Øyafestival. Der skal de spille hele sitt nye og uutgitte album i sin helhet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det har blitt en trend de siste årene at band som har holdt på noen år, og har flere potensielt legendariske albumutgivelser i beltet, dediserer en spillejobb til ett enkelt album.

Sonic Youth har turnert med «Daydream Nation», Iggy and the spilte «Raw Power» i London i mai i fjor og i fjor sommer lot Motorpsycho fansen bestemme hvilket av albumene deres som skulle fremføres i sin helhet.

Urfremføring Når Kaizers Orchestra nå er booket til å spille et album i sin helhet på årets Øyafestival, er det ikke debutalbumet «Ompa til du dør» de børster støvet av. De skal utfremføre deres neste album, «Violeta Violeta, del 2», som egentlig ikke har utgivelsesdato før i november.

- Det blir første mulighet til å høre vårt kommende album i sin helhet. Da Øyafestivalen tok kontakt for å høre om vi hadde en idé til en helt unik festivalopplevelse, måtte vi tenke over det i et par uker. I Kaizers Orchestra liker vi å se framover, og ikke bakover, så det var ikke aktuelt for oss å spille «Ompa til du dør», sier vokalist Janove Ottesen til Dagbladet.

- Vi synes imidlertid det er spennede å skulle spille helt nytt materiale foran 10 000 mennesker. Selv ikke fansen vil kunne synge med på alle låtene denne gangen. Vi elsker prosjekter som det nesten er umulig å dra i land.

I tillegg til urfremføring av «Violeta Violeta, del 2», før den i det hele tatt finnes i butikken, blir de å spille resten av slagerne sine etterpå.

- Det tar vel cirka 40 minutter å spille gjennom det nye albumet. Etterpå blir det Kaizers Orchestras greatest hits.

Europaturné Konserten kommer til å blir lagt ut på nett i etterkant.

- Med den videoproduksjonen det er på Øyafestivalen, kommer det jo nesten til å bli ti livemusikkvideoer som legges ut i forkant av albumet, sier Ottesen.

Snart legger Kaizers Orchestra ut på en omfattende europaturné, som involverer ti land, med «Violeta Violeta, del 1». Turneen avsluttes i Oslo Spektrum 9. april.

- Jeg må si at jeg er stolt av det vi i bandet har satt i stand. Det er virkelig moro å spille i Kaizers Orchestra for tida, sier Janove Ottesen i Kaizers Orchestra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling