Slik får du platekontrakt

Finn ut hva som står mellom deg og stjernestatusen. Jarle Savio fra Virgin og Capitol svarte leserene i dag.

(Dagbladet.no): Det årlige musikkarrangementet Bylarm arrangeres til helga. I tre dager skal en rekke kjente og ukjente band vise seg frem for musikkmakten fra inn- og utland.

Men hva må til for å få platekontrakt? Nå kan du spørre en som sitter med makten her i Norge.

Jarle Savio er A&R i plateselskapene Virgin og Capitol. Han har blant annet signert størrelser som Janove Ottesen (Kaizers Orchestra) og Marit Larsen. Ellers har han arbeidet mye sammen med norske stjerner som Madrugada, Bertine Zetlitz, Morten Abel, Anja Garbarek og Anneli Drecker.

Hvert år får han inn en rekke demoer, farter rundt på festivaler, snakker med pressen og alt annet som skal til i jakten på de neste talentene. Men hva er det egentlig han ser etter? Bør unge artister først innom et mindre selskap? Og hvordan bør du presentere deg på demoen? Hvor viktig er konserterfaring?

Nå har du sjansen til å få svar på en del av det du lurer på. Send inn dine spørsmål til Jarle Savio og få et par gode råd på veien til en mulige ære og berømmelse i et knallhardt marked.

Nettmøtet er nå ferdig.

PLATEKONTRAKT: Marit Larsen har platekontrakt. Hvordan skal du få det? Jarle Savio har svaret. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
PLATEKONTRAKT: Marit Larsen har platekontrakt. Hvordan skal du få det? Jarle Savio har svaret. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
HAR SVARENE:</B> Jarle Savio jobber daglig med å finne de nye talentene.