Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik får man en hest til å fly

Se bakomfilmen til «Trigger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske familiefilmen «Trigger» er et thrillerdrama om 11-åringen Alise som må redde en verdifull spranghest som eieren vil slakte.

Eieren har nemlig tenkt til å kvitte seg med hesten for å heve en betydelig forsikringssum. Men hvordan skal Alise klare å redde hesten når hun egentlig er livredd for dyrene?

Dagbladet.no viser deg her bakomfilmen til «Trigger» - om hvordan Gunnar Vikenes film ble til. Å lage film med dyr kan være en stor utfordring, ikke minst når hesten skal fly i en av scenene. For å få til stuntene fikk regissør Gunnar Vikene blant annet hjelp av hesteekspert Tony Smart, som har jobbet med liknende stunts i filmer som «Bravheart» og «Gladiator».

Her får man også være med på manusprøver og se hva hovedrolleinnehaver Ann Christin Sømme tenker på når hun må gråte i filmen.

«Trigger» fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder Inger Bentzrud.

«Selvfølgelig males det med bred pensel her. Skurkene er i overkant skurkete der de løper rundt i skogen med våpen. Men Gunnar Vikene har hatt en usedvanlig heldig hånd med både casting av barnerollene og instruksjonen av barna», skrev hun.

Les mer, kast terning og skriv anmeldelse i Dagbladet.nos filmbase:

Trigger

Gunnar Vikene

Sven Wollter

Ann Christin Sømme

FAMILIEDRAMA: Sven Wollter og Ann Christin Sømme har hovedrollene i «Trigger».
Hele Norges coronakart