17. mai

Slik feirer Tix

- Fett, sier Andreas «Tix» Haukeland om 17. mai-feiring i Rotterdam.

TIX TIX HURRA: Selv om Eurovision er rett rundt hjørnet, tar Andreas «Tix» Haukeland selvfølgelig seg tid til å feire nasjonaldagen. Video: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Iført russedress med navnet «Norge» på slapp Eurovision-artist Tix og hans dansere 17. mai-jubelen løs i Rotterdam.

De fem hilste med flagg og stemte i på «Norge i rødt, hvitt og blått».

- Det er en ære å få lov til å feire 17. mai her i Rotterdam. Vi skal representere landet vårt i det som er våre største lidenskaper og yrker. Vi er beæret over at hele Norge skal sitte hjemme og følge med, sier Andreas Haukeland, alias Tix, til NTB.

- FETT: Andreas «Tix» Haukeland feirer nasjonaldagen i Rotterdam. Foto: Heiko Junge / NTB
- FETT: Andreas «Tix» Haukeland feirer nasjonaldagen i Rotterdam. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

For første gang feirer han 17. mai i utlandet.

- Fett, konstaterer den norske artisten.

Tix framfører «Fallen Angel» i årets Eurovision Song Contest. Norge er i første semifinale, som går av stabelen tirsdag kveld. De ti beste herfra går til finalen lørdag.

Fredag sa Haukeland til Dagbladet at han har god tro på at han går videre til finalen - til tross for at han før helga falt noen plasser på oddslistene.

- Ja, det har jeg, og jeg blir ikke overrasket om det skjer. Men jeg blir heller ikke overrasket om vi ryker ut. Norge blir omtalt som et «wild card», noe som betyr at vi enten kan vinne hele greia, eller komme på sisteplass, fortsetter Haukeland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer