SANGNUMMER: Etter 442 episoder var det slutt for Knut Nærum, og Nytt på nytt-veteranen fikk en musikalsk avskjed. Den mystiske Almaas-bysten på bordet foran ham er NRK hemmelighetsfulle om. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
SANGNUMMER: Etter 442 episoder var det slutt for Knut Nærum, og Nytt på nytt-veteranen fikk en musikalsk avskjed. Den mystiske Almaas-bysten på bordet foran ham er NRK hemmelighetsfulle om. Foto: Anne Liv Ekroll / NRKVis mer

Slik feires Nærum i siste sending

Fikk «smektende soul» fra nye og gamle kolleger.

(Dagbladet): Sesongens siste «Nytt på nytt», og den siste sendingen noensinne med Knut Nærum som fast lagleder, går på lufta i kveld.

Episoden ble innspilt på torsdag, etter redaksjonens ønske uten presse til stede, melder NRK.

Knut Nærum ante lite om avskjeden han skulle få. Markeringen, som inkluderte både gamle og nye kolleger, inneholdt blant annet et «smektende og groovy soul-nummer», ifølge Nærum selv.

Nekter å fortelle om Almaas-byste På bildet NRK har delt fra sendinga er det dessuten en mystisk gjenstand på bordet foran humoristen: Noe som kan se ut som en pappfigur eller byste av Jon Almaas.

Prosjektleder for Nytt på nytt i NRK, Guri Skavlan, nekter å røpe hva det dreier seg om.

- Svaret får du i sendinga i kveld, sier hun.

- Overveldende - Jeg hadde ikke forventet noe særlig, kanskje en kake. Men dette var stort. Når man først skal slutte så er det overveldende å få lov til å slutte på denne måten, sa Nærum til NRK.no etter innspilling.

Han fikk også spørsmål om hvilke tanker han sitter igjen med etter fullført løp.

- Jeg føler meg som en larve som har forsøkt å gå birken og brutt før mål. Jeg slutter lenge før det er over, men det har likevel vært en lang tur, svarte Nærum.

Golden overtar Nyheten om at Nærum avslutter «Nytt på nytt»-karrieren ble sluppet i forrige uke.

Da var etterfølgeren, Johan Golden, allerede utpekt.

- Jeg skal skrive bøker, tegneserier og teater. Det er jeg allerede godt i gang med, uttalte Nærum da avgangen fra «Nytt på nytt»-panelet ble kjent.

Programmet sendes til vanlig tid, 20.55 fredag kveld, med ingen ringere enn kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen som gjester. De ble valgt på grunn av sin kobling til Nærum, ifølge prosjektleder Guri Skavlan.

- I tillegg til at de er fine fyrer, er de jo også begge Knuts sjefer. I og med at Knut leverer til både NRK og Dagbladet, sier Skavlan til Kampanje.