Slik fikk hun Catwoman-kroppen

Anne Hathaways forhold til sin egen kropp endret seg permanent.

HARDTARBEIDENDE: Skuespiller Anne Hathaway forteller at det krevde hard innsats på treningsstudioet og strengt kosthold for å passe inn i kattekvinnens drakt. Her er hun fotografert på rød løper i Golden Globes-forbindelse i januar i fjor, tre dager før det ble kunngjort at hun skulle spille Catwoman. Foto: Matt Sayles / AP Photo / NTB Scanpix
HARDTARBEIDENDE: Skuespiller Anne Hathaway forteller at det krevde hard innsats på treningsstudioet og strengt kosthold for å passe inn i kattekvinnens drakt. Her er hun fotografert på rød løper i Golden Globes-forbindelse i januar i fjor, tre dager før det ble kunngjort at hun skulle spille Catwoman. Foto: Matt Sayles / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): 25. juli har den tredje og siste filmen i Christopher Nolans Batman-trilogi norsk kinopremiere.

I likhet med «Batman Begins» (2005) og «The Dark Knight» (2008), spiller Christian Bale hovedrollen som Batman også i premiereklare «The Dark Knight Rises». 

• Se trailer nederst i saken

Men denne gang dukker også «The Devil Wears Prada»-skuespiller Anne Hathaway (29) opp, da i rollen som Selena Kyle - alteregoet til Catwoman.

Gjør som Berry og Pfeiffer Det betyr at Hathaway skal gjøre som blant andre Halle Berry (45) og Michelle Pfeiffer (54) har gjort før henne: Figurere i det åletrange Catwoman-kostymet på det store lerretet.

KATTEKVINNE: Anne Hathaway er snart aktuell i rollen som Catwoman i filmen «The Dark Knight Rises», som har premiere 25. juli i Norge. Foto: Stella Pictures
KATTEKVINNE: Anne Hathaway er snart aktuell i rollen som Catwoman i filmen «The Dark Knight Rises», som har premiere 25. juli i Norge. Foto: Stella Pictures Vis mer

I et intervju med Allure magazine røper den unge skuespilleren at det slett ikke bare var til å smette rett inn i lakkdrakten.

- Drakten, å tenke på drakten min, å forandre livet mitt slik at jeg ville passe inn i den drakten ... Det dominerte året mitt, sier Hathaway til magasinet.

Ti måneder i treningsstudio I intervjuet forteller Hathaway at arbeidet hun nedla i å bli sin kattedrakt «verdig», resulterte i et endret forhold til egen kropp på permanent basis.

- Jeg skjønte ikke hvordan man kunne være tynn og sterk. Jeg gikk inn i treningsstudioet i ti måneder, og kom ikke ut, sier skuespilleren, som karakteriserer Catwoman-drakten som en «psykologisk terrorist».

29-åringen er opptatt av å leve sunt, og er veganer, noe som betyr at hun ikke rører produkter av animalsk opprinnelse.

Ny storfilm i sikte Hathaway var i tenårene da hun i 2001 slo gjennom i Disney-filmen «Prinsesse på prøve». Siden har hun medvirket i en rekke filmer, som blant annet «Brokeback Mountain» (2005), «The Devil Wears Prada» (2006), «Valentine's Day» (2010) og «Love and Other Drugs» (2010).

MÅTTE KLIPPE SEG: I forbindelse med den kommende storfilmen «Les Misérables», måtte hathaway fjerne så å si alt av hår på hodet, og gå ned i vekt. Foto: Stella Pictures
MÅTTE KLIPPE SEG: I forbindelse med den kommende storfilmen «Les Misérables», måtte hathaway fjerne så å si alt av hår på hodet, og gå ned i vekt. Foto: Stella Pictures Vis mer

Etter «The Dark Knight Rises», er den kritikerroste skuespilleren klar for nok en storfilm: Nemlig den adapterte versjonen av Victor Hugos svært suksessfulle musikal «Les Misérables».

Hathaway har den kvinnelige hovedrollen i filmen, Fantine, og spiller i den sammen med skuespillerstjerner som Hugh Jackman, Amanda Seyfried og Russel Crowe.

I intervjuet med Allure kommer det fram at også denne filmen krever sitt på kostholds- og treningsfronten. Hathaway hadde nemlig planer om å gå ned i vekt før filminga begynte, og måtte også klippe håret sitt så kort at bare et par centimeter gjenstod.

«Les Misérables» er regissert av «Kongens tale»-regissør Tom Hooper, og har ifølge Imdb.com norsk premiere 21. desember.

HALLE BERRY: Slik så Halle Berry ut da hun i 2004 spilte Catwoman i filmen med samme navn. Foto: Stella Pictures
HALLE BERRY: Slik så Halle Berry ut da hun i 2004 spilte Catwoman i filmen med samme navn. Foto: Stella Pictures Vis mer