VERDENSBERØMTE: Den verdensberømte pop-gruppa «Spice Girls» tok verden med storm på 90-tallet. De fem medlemmene hadde hvert sitt kallenavn, Posh Spice, Baby Spice, Scary Spice, Ginger Spice og Sporty Spice. Foto: Scanpix
VERDENSBERØMTE: Den verdensberømte pop-gruppa «Spice Girls» tok verden med storm på 90-tallet. De fem medlemmene hadde hvert sitt kallenavn, Posh Spice, Baby Spice, Scary Spice, Ginger Spice og Sporty Spice. Foto: ScanpixVis mer

Slik fikk «Spice Girls»-jentene sine kallenavn

- Vi lo mest da vi kom opp med Scary Spice.

(Dagbladet): Nittitallets kanskje aller største pop-gruppe, «Spice Girls», solgte over 80 millioner album og tok verden med storm etter megahiten «Wannabe» som kom ut i 1996.

Berømte kallenavn Gruppas fem medlemmer hadde hvert sitt kallenavn og særegne stil, Melanie Brown ble kalt «Scary Spice», Melanie Chrisholm hadde kallenavnet «Sporty Spice», Emma Bunton ble kalt «Baby Spice», den rødhårede Geri Halliwell fikk navnet «Ginger Spice» og Victoria Adams, nå Beckham, gikk under navnet «Posh Spice».

I et intervju med magasinet Cosmopolitan forteller Melanie Brown historien bak de berømte navnene.

- Det var faktisk et blad som het Top of the Pops som gav oss kallenavnene. Vi var allerede etablert som Spice Girls, men bladet skrev en artikkel om oss og kalte oss noe annet. Navnene ble sittende så vi bare fortsatte å bruke dem, forteller Brown til magasinet.

- Mel B var så høylydt I et tidligere intervju har redaktør for magasinet Top of the Pops, Peter Loraine, forklart hvordan han kom opp med de ikoniske kallenavnene under en lunch i 1996.

- Jeg sa egentlig bare at det ville vært en god ide om de hadde kallenavn. Jentene likte ideen, så jeg og noen kollegaer satt oss ned for å finne på navn, forteller Loraine og fortsetter:

- Posh Spice var det første vi kom på fordi Victoria så så sofistikert ut. Resten av kallenavnene kom ganske radig fordi jentenes karakterer var så sterke. Vi lo mest når vi kom opp med Scary Spice. Det var Melanie Cawthron som fant på det navnet fordi Mel B var så høylydt.

Pop-gruppa likte navneforslagene og kort tid etter ble de tatt i bruk av resten av verden.

COMEBACK: «Spice Girls» har gjort flere opptredner etter at de brøt opp i 2000. Her holder pop-gruppa en comeback.konsert under OL i London i 2012. Foto: Scanpix
COMEBACK: «Spice Girls» har gjort flere opptredner etter at de brøt opp i 2000. Her holder pop-gruppa en comeback.konsert under OL i London i 2012. Foto: Scanpix Vis mer