Slik finner de hverandre i Hollywood

At kjendiser har en tendens til å falle for hverandre, er en kjent sak - og stjernene i Hollywood er intet unntak.

Hollywood-kjendisene, som inkluderer både filmstjerner, artister og andre underholdningstopper, lever i et delvis lukket miljø. De frekventerer små klubber hvor de stort sett får være i fred, og har et sosialt liv sammen.

Da er det ikke rart at kjærligheten blomstrer, selv om den i mange tilfeller også visner raskt.

HJELP AV AGENTEN:

Et av bransjens heteste par for tida er Jennifer Aniston og Brad Pitt . Da «Friends»-stjernen bestemte seg for at hun ville ha skuespillerkollega Pitt, gjorde hun virkelig et grundig forarbeid.

Aniston undersøkte Pitts bakgrunn, hobbyer og interesser, før hun ba agenten sin ta kontakt med Pitts agent. En middag ble avtalt, og Aniston kapret drømmeprinsen sin.

- Jeg skjønte at han var den rette med en gang jeg møtte ham, har hun sagt.

Ikke så rart kanskje, for hun visste jo alt om ham.

Ifølge avisa New York Daily News, som har sjekket flere kjendisforhold, er ikke historien til Aniston og Pitt unik. Mandy Moore så et bilde av tennisspilleren Andy Roddick , og ble sjarmert i senk. Hun fikk også agenthjelp, og i dag har de vært sammen i 15 måneder. Det første møtet mellom Cindy Crawford og Rande Gerber ble også arrangert av hennes agent.

PÅ KONTORET:

Et av de vanligste sjekkestedene for vanlig dødelige mennesker er på jobben. Det er også tilfellet for kjendisene. Filmstjerner jobber ofte lange dager sammen, og hvis innspillingen er utenfor allfarvei, er de også sammen etter jobb.

Når to kjente skuespillere spiller sammen i en film, starter romanseryktene raskt. Ryktene blir som regel raskt avfeid, men fra tid til annen blomstrer kjærligheten også etter at kameraene er slått av.

Slike forhold spenner helt fra Katharine Hepburn og Spencer Tracy til nåtidas Tom Cruise og Penelope Cruz , som møttes under innspillingen av «Vanilla Sky».

Cruise møtte også ekskona Nicole Kidman da de spilte inn filmen «Days Of Thunder» sammen.

I «Skrik»-filmene blomstret kjærligheten mellom rollefigurene til Courteney Cox og David Arquette . Det gjorde det også mellom skuespillerne i sivil. Nå er paret godt gift, og Courteney heter plutselig Cox Arquette til etternavn.

Andre med kjærlighet fra første klipp er Tom Hanks og Rita Wilson , Charlie Sheen og Denise Richards , Melanie Griffith og Antonio Banderas - og ikke minst det, ifølge ryktene, turbulente forholdet mellom Ben Affleck og Jennifer Lopez .

GROUPIE:

Er du først inne i miljøet i filmbyen, treffer du også kjendiser innen andre underholdningsbransjer. Har du penger på bok og navnet ditt på mange nok rulletekster, får du VIP-billetter til konserter.

Gwyneth Paltrow traff Coldplay-vokalist Chris Martin etter en konsert i fjor, og hun har nå avslørt at paret venter barn.

Datteren til Goldie Hawn, Kate Hudson , traff sitt store rockidol Chris Robinson fra Black Crowes etter en konsert. Nå er de gift og foreldre.

De tidligere Baywatch-babene Pamela Anderson og Carmen Electra har tydelig sans for rockestjerner. Anderson var gift med Mötley Crue-trommis Tommy Lee før hun ble sammen med Kid Rock , og Electra har falt for Jane's Addiction-gitarist Dave Navarro .

At musikk og film hører sammen viser også romansene mellom norskættede Renée Zellweger og White Stripes-frontfigur Jack White , og Heather Locklear og Richie Sambora i Bon Jovi.

AVRUSNING OG BAKRUS:

Ikke alle takler kjendislivet like bra, og rekken av skuespillere og artister som har vært innlagt på avrusning, er lang. På film blir vi stadig opplyst om at bryllup er det perfekte sjekkested. Virkeligheten viser imidlertid at en avrusningsklinikk også kan være stedet man finner den rette.

Det er kanskje samtalene om egne problemer og svakheter som fører dem sammen.

Robbie Williams traff Rachel Hunter på et møte for Anonyme Alkoholikere, men bakrusen var trolig lenger enn det fire måneder korte forholdet.

Enda kortere var forholdet mellom eks-Spice Geri Halliwell , som møtte Damien Warner på en liknende klinikk. De holdt bare sammen i tre måneder.

Gary Oldman og Elizabeth Taylor fant også sine respektive ektefeller under avrusning, men i begge tilfellene endte det med skilsmisse.

VINSØLING:

Det er ikke mange som er like frampå og tøffe som danske Birgitte Nielsen . Hun hadde sett seg ut Sylvester Stallone , og beskjeden hun ga til Sly kan neppe misforstås:

Hun skal nemlig ha dyttet et frekt bilde av seg selv under hotelldøra til Stallone.

Selv med ukelønninger som overgår sju rette i Lotto, er kjendisene i mange sammenhenger som oss andre. De treffer partnere og sjekker hverandre akkurat som Hvermannsen.

Da Calista Flockhart Harrison Ford på en restaurant i Hollywood, skal hun ha gjort alt for å fange oppmerksomheten hans. Det gikk så langt at hun sølte vin på seg selv for å få ham til å reagere.

Da Lenny Kravitz skulle leie ut luksusleiligheten sin i New York, banket Nicole Kidman på døra. Nå florerer bryllupsryktene.

Madonna og Guy Ritchie ble spleiset av kona til Sting, som mente de ville passe bra sammen og plasserte dem ved siden av hverandre i et middagsselskap.

Det sikreste kortet er nok å satse på å treffe noen via venner. Enten du er student, kontoransatt, skuespiller eller president. George W. Bush skal nemlig ha truffet sin Laura i et grillparty hos felles bekjente.

PÅ STJERNEHIMMELEN

VINSØL BLE LYKKE: Calista Flockhart og Harrison Ford.
BLE SPLEISET: Madonna og Guy Ritchie.
FIKK AGENTHJELP: Jennifer Aniston og Brad Pitt.
BARBEQUE-PAR: George W. og Laura Bush
PAR FRA FØRSTE KLIPP: Ben Affleck og Jennifer Lopez.
MØTTES PÅ SETTET: Tom Cruise og Penelope Cruz.
JOBBKJÆRLIGHET: Charlie Sheen og Denise Richards.