Slik flørter du på nettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Internett er et offentlig sted. Det kan godt være din sjef eller din nabo du har kontakt med. Derfor: Ikke si noe du ikke kan snakke høyt om i kantina på jobben. Ønsker du å bli kjent med noen, bør du være deg selv, ikke lat som du er en annen. Dette greier du ikke i lengden, og ingen liker å bli lurt.Vær skeptisk. Gutter opptrer av og til som jenter. Men jenter opptrer også av og til som gutter, for å slippe å bli trakassert.Du må være flinkere med ord enn du behøver på bar. Det hjelper verken å være pen eller å ha stilige klær.

Her er kodene

Når du skriver mangler du mimikk og gestikuleringer. Lær deg greie «smileys/koder» hvis du leverer meldinger som kan være utydelige.

:-) ansikt som smiler

:-( ulykkelig

:,-( gråter

;-) blunker

(x) kiss my ass

IKKE SKRIV MED STORE BOKSTAVER! Da roper du, ingen liker støyende folk.

Treffsteder

Hjemmesider: Vær ikke redd for å sende mail til noen som oppgir epost-adressen sin på hjemmesiden. Men vær høflig. Usenet (news): Oppslagstavler inndelt etter tema hvor du kan lese og sende meldinger.

Strenge koder for oppførsel. I de norske gruppene bør du opptre med fullt navn.

Du kan laste ned diskusjonsgruppene med en newsleser ved å koble deg til internettleverandørens newsserver. ICQ (I seek you): Sanntidskommunikasjon. Det du skriver synes umiddelbart.

Her kan du enten snakke med noen en-til-en, eller velge grupper med flere folk. Du må laste ned programmet (http//:www.mirabilis.com) og installere det på din maskin. Bruk alter ego (nick-name). IRC: Internet Relay Chat. Nesten sanntidskommunikasjon: Når du har skrevet en setning, sender du den. Du velger rom etter hvilke hensikter du har. Velg blant alle slags nasjonaliteter, alder, interesser og yrke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer