Slik følger han opp megasuksessen

Oppfølgeren til «Tante Ulrikkes vei» mangler temperatur.

NUMMER TO: Zeshan Shakar er klar med sin andre roman der hovedpersonen Mani strever med å passe inn, og der boka mangler noe temperatur, mener anmelder. Foto: Adrian Øhrn Johansen
NUMMER TO: Zeshan Shakar er klar med sin andre roman der hovedpersonen Mani strever med å passe inn, og der boka mangler noe temperatur, mener anmelder. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knappe tre år etter brakdebuten «Tante Ulrikkes vei» kommer Zeshan Shakar med det han selv kaller en tematisk oppfølger. Debuten er solgt i over 150 000 eksemplarer, den ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, det er blitt laget teaterstykke og generelt har romanen en svært bred appell – unge og eldre med alle typer bakgrunner kaster seg fortsatt over Stovner-fortellingen.

Troverdig

I «Gul bok» befinner vi oss på Haugenstua, et par steinkast unna Tante Ulrikkes vei, og vi starter i året 2010. Vi treffer Mani, nyutdannet ambisiøs økonom fra BI. Han sliter med å få jobb, og må til slutt ta til takke med et par hundre tusen lavere lønn enn han hadde håpet på. Ikke blir det i et stort og fancy firma heller, men som byråkrat, i det som i romanen kalles Oppvekstdepartementet.

Her skal han, fra kontoret sitt i Y-blokka, jobbe med statsbudsjettet, eller «gul bok» som det kalles internt. Tematisk ser vi likheter til fortellingen til Mo i «Tante Ulrikkes vei», og en slags fortsettelse av den typen klassereise og -utforsking.

På samme måte som i debutromanen, er fortellingen og karakterene svært troverdige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer