Netflix

Slik forklares gigantens fall

Netflix' markedsandeler i Norge har falt drastisk det siste året, og flere av konkurrentene puster nå strømmegiganten i nakken. Er dette slutten på Netflix' storhetstid?

FALL: Veksten til strømmegiganten Netflix stopper opp. Selskapet har også opplevd et aksjefall det siste året. På bildet ses Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i Netflix-filmen «Don't look up». Foto: Netflix / NTB
FALL: Veksten til strømmegiganten Netflix stopper opp. Selskapet har også opplevd et aksjefall det siste året. På bildet ses Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i Netflix-filmen «Don't look up». Foto: Netflix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmegiganten Netflix er blant verdens største strømmetjenester, og har vokst kraftig de siste åra. Veksten ser nå derimot ut til å avta.

Netflix hadde i fjerde kvartal i fjor nesten 222 millioner abonnenter på verdensbasis, viser tall fra Statista. Til tross for en rekke abonnenter, har veksten i antallet nye abonnenter til selskapet vært på det laveste nivået på fem år.

I løpet av 2021 fikk selskapet 14,2 millioner nye abonnenter. Selskapet har ikke hatt færre nye abonnenter siden 2016, da de fikk elleve millioner nye brukere.

I Norge er Netflix' markedsandel på 20 prosent, og har sunket med rundt fem prosentpoeng siden januar 2021, viser tall Dagbladet har fått fra strømmeguiden JustWatch.

For de andre strømmetjenestene går tallene i motsatt retning.

- Konkurransen er svært høy. Det lanseres nye aktører titt og ofte. Det går utover enkelte aktører. De gangene det kommer nye serier eller filmer, så preger det valgene folk tar, sier TV-ekspert, Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

- Stor effekt

En stor utfordring Netflix har nå er inntoget av en rekke nye strømmetjenester. Bare de siste to åra har strømmetjenesten Disney+ og HBO Max blitt lansert i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer