Slik forlater «ungdommen» festivalen: - Det har tatt mange år å skape denne kulturen

Dårlige holdninger debatteres i Danmark.

LEGGES IGJEN: - Vår totale avfallsmengde er mellom 2000 og 2500 tonn. 80 prosent stammer fra campingområdet, sier presseansvarlig i Roskildefestivalen Christina Bilde til Dagbladet. Foto: NTB Scanpix
LEGGES IGJEN: - Vår totale avfallsmengde er mellom 2000 og 2500 tonn. 80 prosent stammer fra campingområdet, sier presseansvarlig i Roskildefestivalen Christina Bilde til Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enorme mengder søppel og campingutstyr legges hvert år igjen på området til Roskildefestivalen. I Danmark debatteres nå miljøbelastningen av avfallet, særlig luftmadrasser og andre artikler laget av det giftige stoffet PVC er et stort problem å håndtere, omtaler Berlingske.

- Billige luftmadrasser av materialet PVC er årets store synder. Å brenne de utgjør en stor miljøbelastning som arrangørene ikke ønsker å utsette miljøet eller befolkningen for, skriver avisa.

Enorme mengder søppel

På grunn av giftstoffene må madrassene sorteres for seg, og deretter deponeres ved en avfallsstasjon, noe som gir store merkostnader for festivalen.

I 2016 ble totalt 371 tonn avfall gjenvunnet, og 2081 tonn brent, opplyser Roskildefestivalen overfor Dagbladet.

- Vår totale avfallsmengde er mellom 2000 og 2500 tonn. 80 prosent stammer fra campingområdet, sier presseansvarlig i Roskildefestivalen Christina Bilde til Dagbladet.

- Ressurser går til spille

- Vi har ikke tallene for 2017 klare, men inntrykket vårt er at det ikke er verre enn normalt. Mengdene avfall henger sammen med regnmengdene, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer