«The Long Night»

Slik fortsetter serieuniverset

HBO tar farvel med «Game of Thrones», men det er langt fra siste gang vi ser noe til adel og allmue i Westeros.

NB! SPOILERE: «Game of Thrones» er over. Dette var det som skuffet Tronetid-panelet mest med sesongen. Video: Tronetid / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste episode av HBO-serien «Game of Thrones» er unnagjort og etterlater seg et stort fantasyvakuum blant fans over hele verden. Bare i USA ble finaleavsnittet «The Iron Throne» sett av over 19 millioner mennesker på premierekvelden, noterer The Wall Street Journal.

Men etter åtte sesonger med enorm suksess, er HBO på langt nær ferdig med universet til forfatteren bak det hele, George RR Martin. Strømmetjenesten er i full sving med å lage en ny tv-serie innenfor rammene av den samme fantasiverdenen.

- Den har arbeidstittelen «The Long Night». I Westeros’ historie er The Long Night tida da Nattkongen og hvitvandrerne dukket opp for første gang. Ifølge mytene kom de ridende på enorme is-edderkopper, så det er bare å glede seg, sier tv-anmelder og Dagbladets «Game of Thrones»-ekspert, Marie Kleve.

- Dette er på en måte «Jesu tid» i «Game of Thrones»-universet, legger hun til.

- Mange døde

«The Long Night» vil fortelle hva som skjedde da fantasiverdenen forlot den sagnomsuste tidsalderen Age of Heroes og sank inn i mørket, skriver HBO. Ifølge Kleve skal det ha vært rundt 8000 år før handlingen i «Game of Thrones».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer