«MELTDOWN»: Time Magazine har nok en gang dedikert forsiden til Trump. Men denne gangen har han kanskje litt mindre grunn til å smile. Foto: Faksimile Time Magazine
«MELTDOWN»: Time Magazine har nok en gang dedikert forsiden til Trump. Men denne gangen har han kanskje litt mindre grunn til å smile. Foto: Faksimile Time MagazineVis mer

Slik framstiller verdens største nyhetsmagasin Trump-valgkampen

- En usedvanlig og kraftfull forside som det er umulig å forholde seg likegyldig til

(Dagbladet): Det er Donald Trump som har fått æren av å pryde den nyeste utgaven av det amerikanske nyhetsmagasinet Time Mazagine.

Det er riktignok ikke første gang republikanernes omstridte presidentkandidat er på forsiden av magasinet, noe Trump tidligere har omtalt som en ære.

Revurderer strategien

Men denne gangen har nok Trump litt mindre grunn til å smile av forsiden.

Det skriver nettstedet Twitchy.com.

- Synkende popularitet, flere personangrep og offentlige tabber, har fått Republican National Committee (GOP) til å revurdere sin strategi for valget i november, skriver Time Magazine, som en innledning til månedens artikkel om Trump.

Artikkelen handler om Trumps harde sommer, hvor han, ifølge magasinet, ikke har gjort noe riktig siden landsmøtet i Cleveland, i slutten av juli.

- Usedvalig og kraftfull

Det er den kubanske kunstneren Edel Rodrigues som har laget forsiden og Dagbladets kveldsredaktør Eirik Vale Frogner mener dette er en usedvanlig og kraftfull forside som det er umulig å forholde seg likegyldig til.

- Kunsten er jo å få folk til stoppe opp; føle, tenke, mene, reflektere. Og med dette coveret skiller virkelig Time Magazine seg ut fra resten av tungvekterne i mediejungelen, sier Vale Frogner og legger til:

- Illustratør Edel Rodriguez, som har stått bak mange sterke tegninger med politisk budskap, brennmerker nådeløst Donald Trump som presidentkandidat og politiker. Med enkle streker, sterke farger oppsummerer coveret hvordan en selvantennelig Donald Trump har brent seg selv så hardt gjentatte ganger den siste tiden, at han nå er i ferd med å gå i oppløsning.

Vale Frogner minner om at coveret allerede går viralt, lenge før Time-utgaven er på gata.

- Dette fyrer ytterligere oppunder debattene om republikanernes presidentkandidat og amerikansk valgkamp. "Mission accomplished" for Time og Rodriguez, sier han.