Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik går det når en superstjerne lager musikkvideo

Videoen skal gjøre «Haba Haba» til superhit i Europa.

POPULÆR: Mens vinnerlåta «Haba Haba» runget utover på Huk, stimlet hundrevis av fans seg rundt Norges Eurovision-håp for å be om autografer og for å hjelpe henne med musikkvideoen til låta. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FÅR INSTRUKSER: Regissøren Frederic Esnault forteller Stella Mwangi hva han ønsker hun skal gjøre. Det er tredje gang de to lager musikkvideo sammen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FØLGES AV FOLKET: I musikkvideoen følges Stella Mwangi av en stadig større fanskare. Filmen starter på urbane Grünerløkka og ender opp på stranden på Bygdøy. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FANS: Hovedpersonen tok seg god tid til fansen, selv om hun hadde jobbet hele dagen. Her får Lotte Greaker foreviget et møte hun sent vil glemme. Mamma Kristin Greaker tar bildet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FARGERIKT: Regissør Fredrick Esnault sørger for masse glede, mye energi, folk og farger i videoen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HABA-FEST: Etter å ha danset seg fra byen til Huk, ender Stella og fanskaren på en «Haba Haba»-fest på stranda. Rundt 300 fans hadde meldt seg som frivillige via facebook. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PAUSE: Selv om det var omtrent 20 grader i lufta, ble det mye venting på Stella Mwangi under musikkvideoinnspillingen. Hun pyntet gladelig designerkjolen med et svart IKEA-teppe for å få varmen mellom slagene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Foran hundrevis av fremmøtte, beveget Stella Mwangi seg som en ekte superstjerne på Huk søndag ettermiddag.

Mens vinnerlåta «Haba Haba» runget utover stranda på Bygdøy, stimlet hundrevis av fans rundt henne for å be om autografer og for å hjelpe Norges Eurovision-håp med musikkvideoen til låta.

Første del av videoen ble spilt inn i mer urbane omgivelser på Grünerløkka, før de frivillige hjelperne og Stella tok turen til Huk i 16-tiden. 

- Se så søte de er! De kan dansen allerede, utbryter Stella Mwangi når hun ser utover fanskaren, som står og øver på den etterhvert så kjente dansen.

- De som ikke har lært seg den ennå, må bare se å gjøre det, sier Stella og ler.

I Kenya Om en snau måned er hun klar til å få hele Düsseldorf til å rocke på hoftene.

- Noen ganger blir jeg nervøs, når jeg tenker for mye på at jeg skal representere et land og ikke bare meg selv. Det er et stort ansvar, men jeg er ikke redd, sier Norges håp.

Hun har akkurat kommet hjem etter å ha ladet batteriene hos besteforeldrene i Kenya. Låta «Haba Haba» er inspirert av nettopp dem. Da Stella vant finalen sa hun at hun ønsket seg en tur til opprinnelseslandet før Düsseldorf. Med NRK på slep, ble drømmen virkelighet.

Påskeaften sendes resultatet.

- Jeg koser meg alltid når jeg er i Kenya. Vi har ledd masse og så har jeg lært dem dansen selvfølgelig, sier Stella og ler. Etter Grand Prix-seieren er hun blitt enda større stjerne i opprinnelseslandet.

Personlig trener Under oppholdet ble hun invitert til Capital Talk - Kenyas svar på Larry King.

- De var helt i ekstase over at en kenyaner skulle være med i Eurovision for Norge. Såklart var det stas å bli invitert, sier Stella Mwangi, som har fått seg personlig trener for å klare finalen i mai.

- Kondisen må på plass før jeg reiser, vet du. Men jeg er i rute altså, sier hun og skuer utover stranda som er full av barn.

Barna som er med i videoen, har crewet hentet via facebook. Over 300 meldte seg på. Hovedpersonen selv, som for anledningen har på seg en kanarigul Vatle-kjole, er kjempestolt over hva de har fått til.

- Se på dette fremmøtet! Jeg føler meg som en rockstar, men det har jeg gjort hele tiden siden jeg vant Grand Prix, sier hovedpersonen og smiler fra øre til øre.

Ferdig om en uke Om en uke skal videoen være ferdig, klar til å sendes til Europa for å gjøre låta kjent.

- Videoen er kjempeviktig. Tyskland er bare et av mange europeiske land som har mange store musikkanaler. Det er perfekt timing å få videoen avgårde til kontinentet om en uke, sier manager Ida Lyxzen i EMI.

Regien er det Frederic Esnault (22), som står bak. Det er tredje gang de to lager musikkvideo sammen. Selv om regissøren vet hva han vil ha, får også Stella lov til å mene noe om sluttresultatet.

- Hun er en av de få superstjernene vi har i dette landet. Det er klart jeg hører på hva hun har å si. Denne videoen blir bare glede, med masse energi, folkelighet og farger. Farger er viktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media