Slik gikk det sist vi traff Lady Gaga

Kjeftet på Dagbladets reporter, og sørget for nesten en million klikk på YouTube.

||| På bare noen få år er Lady Gaga blitt det største popfenomenet i nyere tid.

24-åringen fra New York, som egentlig heter Stefani Joanne Angelina Germanotta, har solgt mer enn 15 millioner album siden debuten for drøyt to år siden.

Samtidig har hun klart å bli et designikon av de sjeldne.

Og nå kommer hun tilbake i Norge. Lady Gaga inviterer nemlig til fest i Oslo Spektrum både lørdag og søndag denne uka.

Men dere som vil se ferske videointervjuer med henne, må vente forgjeves.

Konsertarrangøren Live Nation sier at intervjuer med norsk presse blir uaktuelt denne gangen.

De vil heller ikke røpe noe annet rundt Gagas Norges-opphold. Ingen vet når hun ankommer eller når hun drar videre.

Lady Gretten
Slik var det imidlertid ikke forrige gang hun var i Oslo, i juli i fjor.

Da intervjuet Dagbladets Gjermund Jappée henne i forkant av konserten på Sentrum Scene, og videoen fra intervjuet - som du kan se i boksen over - ble ganske kjapt en klikkvinner.

Dagblad-leserne likte saken, men det er kjendisbloggeren Perez Hilton, som skal ha æren for de vanvittige klikktallene videoen oppnådde hos YouTube.

Videoen er nå sett av 889.000 mennesker på videonettstedet, etter at nettopp Perez Hilton la ut link på hjemmesiden sin.

«Lady Gaga vil få deg til å tisse i buksa. Dere bare må se dette intervjuet, det er en komplett «multi-LOLgasme», skrev han på bloggen sin.

- Er ikke redd
Grunnen til at bloggeren synes videoen er så morsom, er sannsynligvis at Gaga ikke akkurat var i perlehumør da Dagbladet møtte henne.

Hun ble spesielt irritert da journalist Jappée spurte om måten hun spiller på sex på, kan ta fokuset vekk fra musikken hennes.

- Nei. Jeg har tre nummer én-hits og solgt fire millioner plater, var svaret.

- Så du er ikke redd for at sexen kan ta over fokus?

- Nei, jeg er ikke redd. Er du redd, spurte en selvsikker Gaga.

24-åringen fulgte opp ved å si at høydepunktet i karriere hennes så langt, er responsen hun har fått fra homsemiljøet.

- Jeg elsker dem så mye og de stiller ikke slike spørsmål som du gjør. De elsker seksuelle, sterke kvinner som sier det de mener. Hadde jeg vært en fyr som satt her med en sigarett mens jeg klødde meg i skrittet og snakket om hvordan jeg lager musikk fordi jeg elsker raske biler og å ligge med jenter, hadde du kalt meg en rockestjerne.

- Men når jeg, en kvinne som lager popmusikk, gjør det, dømmer du meg. Du sier det er forstyrrende. Jeg er bare en rockestjerne, sa superstjernen.

IKON: Lady Gaga har blitt superstjerne på rekordtid. Denne helgen spiller hun i Oslo Spektrum på lørdag og søndag. Foto: Scanpix
IKON: Lady Gaga har blitt superstjerne på rekordtid. Denne helgen spiller hun i Oslo Spektrum på lørdag og søndag. Foto: Scanpix Vis mer