DEBATT

Debatt: Samfunnssikkerhetsmeldingen

Slik gjør vi Norge tryggere

Å leve i et åpent samfunn, innebærer å akseptere en viss risiko.

NY MELDING: –Vi opplever i dag større sikkerhetspolitiske utfordringer i våre nærområder enn for bare få år siden, slår justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fast i forbindelse med samfunnssikkerhetsmeldingen. Foto: Christian Roth Christensen
NY MELDING: –Vi opplever i dag større sikkerhetspolitiske utfordringer i våre nærområder enn for bare få år siden, slår justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fast i forbindelse med samfunnssikkerhetsmeldingen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Norge er ett av verdens tryggeste land. Men det alvorlige og ofte uventede kan ramme oss likevel – i form av terror, digitale angrep, alvorlige smitteutbrudd, flom og ras eller andre hendelser. Samfunnssikkerhetsmeldingen som legges frem i dag er et viktig bidrag i regjeringens arbeid med å gjøre Norge enda tryggere.

Trygghet i hverdagen er et av regjeringens viktigste satsingsområder og en forutsetning for å leve et godt liv. Arbeidet med samfunnssikkerhet påvirkes av utviklingen i vårt eget samfunn og verdenssamfunnet – en utvikling som går stadig raskere. Vi opplever i dag større sikkerhetspolitiske utfordringer i våre nærområder enn for bare få år siden.

Digitaliseringen bidrar til et åpent, trygt og effektivt samfunn, men gir også nye sårbarheter. Mobiliteten av mennesker og varer i verden øker. Risikoen for at Norge blir berørt av alvorlige smittsomme sykdommer er blitt større. Antibiotikaresistente bakterier stiller vårt moderne helsevesen overfor alvorlige utfordringer. Kriminaliteten i Norge blir påvirket av globalisering og teknologisk utvikling. Vi har opplevd en bekymringsfull utvikling i antall terrorhandlinger i Europa. I tillegg må vi forvente flere og mer alvorlige naturhendelser i årene som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer