Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge»

Slik griseslakter utenlandske anmeldere den «norske» Pirates-filmen: - Depp burde gå planken

Svinger sabelen.

PIRATER: De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak den femte filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien: «Salazar's Revenge». Video: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg kom i hardt vær allerede før premieren på «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge».

For et par uker siden krevde nettpirater løsepenger og truet med å slippe filmen på internett. Tidligere har filmen støtt på både uvær og skadeproblemer. Selve innspillingen ble utsatt to ganger på grunn av uenigheter om manuset.

Nå sabler kritikerne løs på den femte Pirates-filmen, som opprinnelig hadde undertittelen «Dead Men Tell No Tales».

Der norske anmeldere har vært relativt positive – Dagbladet landet på en treer, mens VG, NRK Filmpolitiet og Aftenposten ga filmen en firer – har den høstet slakt i flere utenlandske medier.

Under tittelen «Depp burde gå planken for katastrofal ny 'Pirates'» gir New York Post filmen én av fire.

Filmmagasinet Empire triller en toer på terningen og konkluderer med at det er lite igjen av gnisten og ånden fra den første Pirates-filmen. De beskriver handlingen som full av nonsens og inkonsekvens, og mener Johnny Depps Jack Sparrow kun flyter på rutinen.

FEMTE RUNDE: Johnny Depp spiller som vanlig Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: NTB / Scanpix 
FEMTE RUNDE: Johnny Depp spiller som vanlig Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: NTB / Scanpix  Vis mer

Også britiske Independent gir en toer. De innvender at filmen gjenforteller en altfor velkjent historie, og at effektene blir for dominerende. «Det er noen få nye ansikter, men ikke mange nye ideer» skriver The Guardian, og gir enda en toer.

Variety kaller filmen traurig: «Aldri har en Pirates-film føltes så lite essensiell, så deprimerende pro forma».

The Telegraph er hakket mer positiv og trekker i sin treer-anmeldelse fram Johnny Depps innsats som noe av det som holder filmen flytende. Og Forbes skriver at den er milevis bedre enn forgjengeren «On Stranger Tides».

“Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge” har et budsjett på 230 millioner dollar. Norgespremieren er i dag.

NORSKE REGISSØRER: Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak den femte Pirates-filmen. Foto: NTB / Scanpix 
NORSKE REGISSØRER: Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak den femte Pirates-filmen. Foto: NTB / Scanpix  Vis mer
Hele Norges coronakart