Slik har du aldri hørt Ida Jenshus

Obs! Den 32 minutter lange ep-en kan ta pusten fra deg.

LANG EP: Ida Jenshus korter ventetida før et nytt album med en grenseprengende ep. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
LANG EP: Ida Jenshus korter ventetida før et nytt album med en grenseprengende ep. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er umulig ikke å tenke på Emmylou Harris' «Wrecking Ball» (1995) når du hører Ida Jenshus' «Let It Go». Det var countrydronninga Harris' modige sidesprang fra countrymusikken, i regi av Daniel Lanois, og er ett av hennes aller beste album.

Her hjemme er det paralleller til Liz Tove Vespestad, som etter countryduoen Somebody's Darling ga ut et flott soloalbum i samme «ånd», underkjente «Blackout» (1998).

Uredd utgivelse

«Let It Go» kan, til tross for at det «bare» er en ep, utmerket godt leve lenge som Ida Jenshus' karrierebeste - først og fremst fordi det er en uredd utgivelse som bryter med det tradisjonelle countryuttrykket.

Skjønt ep, med spilletid på 31.44 kunne denne passert som et album. Men - det kommer først på nyåret.

Alternativ country

Jenshus har fått Spellemannpris i countrysjangeren for de tre første albumene. Forrige album, «Someone To Love», startet en reise i en ny retning.

Med «Let It Go» melder hun definitivt overgang til «alternativ country» og rock. Det har ikke vært noe galt med stemmen hennes før, men her er det akkurat som om den blir mer spennende - og vokser med det nye uttrykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer