Slik har du aldri hørt Springsteen bli tolket

Kontrabass som soloinstrument er undervurdert.

Steinar Raknes
Steinar Raknes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du skal ha en god porsjon guts for å gå løs på sanger som er udødeliggjort av andre artister - og med kontrabass som hovedinstrument ved siden av vokal!

Steinar Raknes (37) er ikke den eneste som gjør det, de mest kjente er vel Obama-favoritt Esperanza Spalding og countryartisten Amy LaVere. Men han er trolig den første som gjør dette på plate i Norge. Og - han gjør det med et helt eget uttrykk som også funker utmerket live.

Willies munnspiller Gjesteartister på plata, Unni Wilhelmsen og Solveig Slettahjell på hver sin låt på vokal, Paolo Vinnacia på skarptromme og Andreas Utnem på trøorgel, vekslet om å befolke scenen under en underholdende releasekonsert på Crossroad i Oslo tirsdag kveld.

Bare Kaia (Bremnes) og Mickey Raphael, Willie Nelsons faste munnspiller gjennom noen tiår, manglet. Han er like viktig for Nelsons lydbilde som Willies eget «vrak» av en gitar.

På «Stillhouse» er han svært effektivt til stede på seks av sporene, og bidrar med det til å løfte de ellers beskjedne arrangementene. Raknes har ellers lagt seg til en spillestil som fint kan kombineres med vokal, og han er ganske alene om akkurat denne måten å gjøre det på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer