Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik har du aldri sett Bruce Springsteen

Se de første bildene av ham som likhus-ansatte Guiseppi i «Lilyhammer».

PÅ LIKHUSET:  I slutten av «Lilyhammers» tredje sesong dukker musiker Bruce Springsteen opp som italienske Guiseppi. Han spiller broren til Frank Tagliano, gestaltet av Steven Van Zandt, og jobber på et likhus. Foto: Pål Bugge Haagenrud
PÅ LIKHUSET: I slutten av «Lilyhammers» tredje sesong dukker musiker Bruce Springsteen opp som italienske Guiseppi. Han spiller broren til Frank Tagliano, gestaltet av Steven Van Zandt, og jobber på et likhus. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er det premiere på den tredje sesongen av suksess-serien «Lilyhammer». Flere nye navn står på rollelista, og et av dem er selveste Bruce Springsteen (65).

MØRK OG MYSTISK:  Her er Guiseppi, spilt av Bruce Springsteen. Foto: Pål Bugge Haagenrud
MØRK OG MYSTISK: Her er Guiseppi, spilt av Bruce Springsteen. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer

Steven Van Zandt (63), som spiller hovedrollen som Frank Tagliano i tv-serien, har spilt med Springsteen i hans E Street Band i en årrekke, og i begynnelsen av september ble det klart at «The Boss» dukker opp i en gjesterolle.

FÅR INSTRUKSJONER:  Steven Van Zandt (til høyre) har kjent Bruce Springsteen (til venstre) i en årrekke. Her er de to sammen på settet, hvor Van Zandt gir regi til sin kollega. Foto: Rubicon
FÅR INSTRUKSJONER: Steven Van Zandt (til høyre) har kjent Bruce Springsteen (til venstre) i en årrekke. Her er de to sammen på settet, hvor Van Zandt gir regi til sin kollega. Foto: Rubicon Vis mer

- Jeg vil ikke avsløre for mye, men han spiller broren min. Vi er tre brødre, der Bruce spiller den mellomste i søskenflokken. Hans karakter eier et begravelsesbyrå, og er egentlig pensjonert, men så driver han fortsatt med litt arbeid i New York, sier Van Zandt til Dagbladet.

ITALIENSK BROR:  Springsteen inntog i «Lilyhammer» er hans skuespillerdebut. Foto: Pål Bugge Haagenrud
ITALIENSK BROR: Springsteen inntog i «Lilyhammer» er hans skuespillerdebut. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer

• Her kan du se det første videoklippet av Springsteen i «Lilyhammer».

- Skrev rollen for Bruce Dette er Springsteen skuespillerdebut, og navnet på rollefiguren er Guiseppi. Alle scenene med Springsteen er spilt inn i New York, og det er først i åttende og siste episode at den 65-årige rockelegenden dukker opp i ny drakt.

Van Zandt, bedre kjent som Little Steven, har tidligere fortalt at de to musikerkollegene har tullet med at Springsteen skal spille hans italienske bror helt siden han spilte i tv-serien «Sopranos».

- Han var veldig god. Alle er faktisk ganske overrasket, noe jeg ikke helt skjønner, men alle er svært imponert. Det er jo en liten, men en veldig intens og viktig rolle. Hans karakter er viktig for plottet i serien, noe seerne vil skjønne når episoden kommer på tv, sier Van Zandt.

KLAR, FERDIG, OPPTAK:  Steven Van Zandt på «Lilyhammer»-settet, her i rollen som Frank Tagliano. Foto: Rubicon
KLAR, FERDIG, OPPTAK: Steven Van Zandt på «Lilyhammer»-settet, her i rollen som Frank Tagliano. Foto: Rubicon Vis mer

På noen av de første bildene av Springsteen i «Lilyhammer» ser vi ham i mørk dress, og med små, runde solbriller. På noen av de andre har han på seg grønn skjorte og grønn slips, og er på likhuset. Over den svarte vesten, har han på seg et hvitt forklede med store blodflekker. Foran ham, ligger ei naken, død dame på en obduksjonsbenk.

SØSKENFLOKK: Ytterst til venstre står Angelina (Maureen Van Zandt), som spiller Frank Taglianos (i midten, spilt av Steven  Van Zandt) tidligere kone. Etter henne står Tony Sirico, som spiller  er Antonio «Father Tony» Tagliano, før Bruce Springsteen i rollen som Guiseppi. Til høyre står Michael Badalucco i rollen som Joey Salmone. Foto: Pål Bugge Haagenrud
SØSKENFLOKK: Ytterst til venstre står Angelina (Maureen Van Zandt), som spiller Frank Taglianos (i midten, spilt av Steven Van Zandt) tidligere kone. Etter henne står Tony Sirico, som spiller er Antonio «Father Tony» Tagliano, før Bruce Springsteen i rollen som Guiseppi. Til høyre står Michael Badalucco i rollen som Joey Salmone. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer

Van Zandt har skrevet manuset sammen med Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. I den tredje sesong er han også inne på finanserings- og regisida.

SKÅL:  De tre brødrene Tagliano, spilt av Bruce Springsteen, Steven Van Zandt og Tony Sirico. I rød kjole rollen Angelina, som spilles av Maureen Van Zandt. Ytterst til venstre står Michael Badalucco i rollen som Joey Salmone. Foto: Pål Bugge Haagenrud
SKÅL: De tre brødrene Tagliano, spilt av Bruce Springsteen, Steven Van Zandt og Tony Sirico. I rød kjole rollen Angelina, som spilles av Maureen Van Zandt. Ytterst til venstre står Michael Badalucco i rollen som Joey Salmone. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer

- Jeg skrev jo rollen han har, og den skrev jeg spesifikt for ham. På den måten var jeg veldig, veldig forsiktig slik at han skulle føle seg komfortabel i rollen. Han var fornøyd, og likte hvordan historien utspiller seg, sier Van Zandt.

I BJØRVIKA:  Bruce Springsteen gjør sin entré i «Lilyhammer» ved å komme ut av en båt, som ligger til kai i Bjørvika. Scenen er spilt inn i New York ved hjelpt av green screen. Foto: Pål Bugge Haagenrud
I BJØRVIKA: Bruce Springsteen gjør sin entré i «Lilyhammer» ved å komme ut av en båt, som ligger til kai i Bjørvika. Scenen er spilt inn i New York ved hjelpt av green screen. Foto: Pål Bugge Haagenrud Vis mer

- Jeg ville forsikre meg om at han visste at han kunne stole på meg. Jeg skrev rollen veldig forsiktig, slik at det ikke ble en byrde for ham i sin skuespillerdebut. Det var også viktig at han slapp å huske altfor mange replikker. Jeg ville at rollen skulle være intens, men stille. Rollen er ganske effektiv på den måten, utdyper han.

I Bjørvika I det første klippet fra episoden åtte hvor Springsteen dukker opp, som Dagbladet har fått tilgang til, er det natt og han er i Oslo. Vi ser Bjørvika i svart-hvitt, og en stor båt ligger til kai. Springsteen kommer ut av ei dør i båten, og går ned ei trapp.

PÅ SETTET:  Her har Steven Van Zandt regien, og gir instrukser til Bruce Springsteen. Foto: Rubicon
PÅ SETTET: Her har Steven Van Zandt regien, og gir instrukser til Bruce Springsteen. Foto: Rubicon Vis mer

Dette er Springsteen entré i «Lilyhammer», og rollefiguren Guiseppi kommer til Oslo for å hjelpe til med å løse opp et problem som har dukket opp på Lillehammer.

Også denne scenen er spilt inn i New York, og det ved hjelp av green screen.

- Hvordan var det å regissere Bruce?

- Det var virkelig en ære at han stolte så mye på meg. Nå har vi jobbet sammen tidligere på flere av hans albumer, blant annet var jeg med på å produsere «Born In the USA». Vi har hatt et forhold profesjonelt, i tillegg til å være venner og bandkamerater. Som produsent, hadde jeg dermed et visst ansvar for hans musikk-karriere, sier Van Zandt og fortsetter:

- Å produsere et album og regissere en serie er ikke så veldig forskjellig. Det føltes som et nytt steg, eller en helt ny dimensjon til vårt vennskap det at han tør å lene seg på meg i sin skuespillerdebut.

Dagbladets anmelder trillet terningkast fire for den nye sesongen. I går skrev NRK på sine nettsider at nytt i år er at alle de nye «Lilyhammer»-episodene legges ut på nrk.no samtidig som premieren på NRK1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!