Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik har du aldri sett Haddy N'jie før

- Jeg hadde lyst til at hun skulle spille bad ass.

(Dagbladet): Hun har ledet en lang rekke programmer for NRK, inkludert TV-aksjonene og Idrettsgallaen, i tillegg er hun en kjent musiker.

Nå har Haddy beveget ut i et langt mer ukjent terreng. Regissør Robert Rønning kapret henne til å spille en av de tre brutale og voldelige kvinnene i korfilmen «Skriften på veggen».

- Det var veldig gøy og en helt ny opplevelse. Spennende å skulle være helt annerledes enn jeg vanligvis er foran et kamera. Brutal, taus og voldelig, sier Haddy N'jie til Dagbladet. 

Se klipp fra filmen øverst i saken.

Tøff hovedrolle Det er Robert Rønning som har regi på kortfilmen NRK-profilen har hovedrollen i. Han er også filmens produsent, sammen med manusforfatter Erlend Badhwar Valen-Sendstad.

De har laget en kortfilmtrilogi hvor fellesnevneren er en beintøff kvinnelig hovedrolle.

I de to andre filmene spiller Kathrine Sørland og Alexandra Joner.

- Det er mangelvare med beintøffe kvinnelige hovedrolleinnehavere i norsk film, og da måtte jeg endre på det. De tre nevnte sto øverst på min ønskeliste. Haddy ville jeg ha med fordi hun er utrolig flott og så ordentlig. Jeg hadde lyst til å se henne litt bad ass. Det var veldig gøy å se henne i en annen setting, sier Rønning til Dagbladet.

Han forteller at alle tre fikk opplæring av profesjonelle i forkant av innspillingen.

- Jeg hadde noen timer med stuntfolk som lærte meg det grunnleggende. Hvem skulle trodd det var så mye presisjonsarbeid i å slåss?, sier Haddy N'jie.   

Tviler på mer action Hun har spilt i filmmusikalen «Ta meg med! tidligere, men tviler på at det blir flere actionfilmer i framtiden.

- Tja, vi har uvanlig mange gode skuespillere i dette landet, så jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å bli oversvømmet av kortfilmjobber med det første. Og jeg er nok i alt for dårlig form til å bli actionheltinne på heltid, sier hun.

- Hvorfor sa du ja til denne filmen?

- Jeg lar jeg meg lett overtalte av folk som Robert Rønning som har en dyp lidenskap for det han driver med. Dette er jo egentlig bare små tidsbilder, situasjoner fra en større historie, som  han etter hvert håper å gjøre til sin første langfilm. Jeg har stor respekt for de som ikke venter på at de skal få en sjanse, men bare setter i gang. Sikkert fordi jeg aldri har vært tøff nok til det selv.

PROGRAMLEDER: Haddy N'jie slik vi er vant til å se henne. Her under Idrettsgallaen i 2011.
PROGRAMLEDER: Haddy N'jie slik vi er vant til å se henne. Her under Idrettsgallaen i 2011. Vis mer