Slik har du aldri sett «Hotel Cæsar»-Juni tidligere

I kveld feirer TV2-serien 3000 episoder med en musikal-spesial. Medieviter tror på flere år med «Cæsar»-såpe.

(Dagbladet): I år fyller såpeserien «Hotel Cæsar» 18 år, og i kveld blir episode 3000 vist.

Det markeres på helt spesielt vis, med en noe annerledes episode der replikker synges og personene danser. Se video øverst i saken!

Om «musikal-Cæsar» blir en gjenganger i såpeuniverset vites ikke, men at selve serien fortsatt vil leve lenge har medieviter Gunn Enli tro på.

Nordens lengstlevende - Selv om «Hotel Cæsar» skal bort fra hovedkanalen og over til TV 2 Sumo neste år, tror jeg at såpeserien vil leve i mange år til. Man kan jo aldri vite, men serien har så mange trofaste og lojale seere som vil følge med selv om den slutter som linjert tv, sier professor i medievitenskap, Gunn Enli.

Hun mener at «Hotel Cæsar» representerte noe helt nytt da serien kom for 18 år siden, og den er siden blitt Nordens lengstlevende såpeopera.

- Den har alltid vært stuerein ikke minst fordi man fikk med skuespillere fra teaterscenen, sier Enli.

En TV 2-signatur Hun beskriver «Hotel Cæsar» som en del av TV 2, et av kanalens viktigste signaturprogram. Enli mener at «Hotel Cæsar» er, og fortsatt vil være, en del av TV2-merkevaren.

- Noe av suksessen er at serien har representert norsk språk, kultur og virkelighet, sier Enli.

Kontinuiteten til en rekke av skuespillerne er også en grunn til suksessen, mener medieviteren. Hun mener også at den ikke har vært ødeleggende eller stigmatiserende for skuespillere i forhold til å få andre jobber og ikke bare bli assosiert med «Hotel Cæsar».

- Toralv Maurstad som Georg Anker-Hansen bidro til høy grad av legitimitet. Han ble enda mer kjent for folk som vanligvis ikke forholder seg til teateret. Flere andre skuespillere har også kommet styrket ut, sier Enli.

Hun går så langt som å mene at «Hotel Cæsar» faktisk har vært et springbrett og et utstillingsvindu for skuespillere videre i karrieren.