Slik har du aldri sett Lara Croft før

Nå vil vi bare se mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Helt siden vi første gang fikk spille Lara Croft i «Tomb Raider»-serien har opplevelsen hatt samme karakter: Du ser henne bakfra, mens hun hopper, klatrer og skyter seg gjennom tilsynelatende umulige hindre.

Når Lara Croft nå dukker opp i det nedlastbare spillet «Guardian of Light», er det en helt annen opplevelse du har i vente. Her styrer du fortsatt Lara gjennom store brett preget av monstre og puslespill, men denne gangen skjer det skrått ovenfra.

Ettersom dette er det første «Tomb Raider»-spillet som utelukkende selges digitalt (i en nedlasting på over 2GB, riktignok), er det kanskje nødvendig med en nedskalering. Men mindre filstørrelse betyr ikke nødvendigvis mindre innhold - i dette tilfellet er det nemlig tvert imot. Her får du like mye spillglede som i et «fullskala-spill», om ikke mer.

Det hele kan minne litt om «Diablo», faktisk. I stedet for akrobatiske krumspring ligger nå moroa i å utforske mest mulig i langt flatere spillbrett enn det «Tomb Raider»-fans er blitt vant til fra tidligere spill. Du styrer (i konsollversjonene) Lara med venstre tommelstikke, mens du peker og skyter våpnene med høyre. I tillegg har Lara noen hendige bomber som kan fjerndetoneres.

Hvert av de 14 omfattende brettene har en rekke delmål i tillegg til hovedmålet, og for å få fullt utbytte av spillet må du regne med å spille gjennom brettene en rekke ganger.

Ikke alle delmål kan oppnås på én og samme gjennomspilling. En gang kan kanskje handle om å komme seg gjennom på kortest mulig tid, neste kan dreie seg om å samle ti røde hodeskaller og samle mest mulig poeng, og så videre. Hver gjennomspilling krever sin egen taktikk, så det er mange blanda drops i godteposen.

Etter hvert som du spiller gjennom brettene, vil Lara også få samlet sammen nye våpen og en rekke gjenstander som gir henne bedre egenskaper, disse kommer godt til nytte ved senere gjennomspillinger.

Til stor nytte kommer også medhjelperen Totec, en urgammel kriger fra Amazonas, som kan styres av en kompis om du er i humør for samarbeidsspill. Og der er noe du bør, for dette er en perle av et co-op-spill.

Totec har et skjold som både kan brukes som et tradisjonelt skjold, men også som en plattform om han holder det over hodet. Lara har på sin side en taupistol som hun kan svinge med, men som Totec kan bruke som balanseline. Begge to kan kaste spyd i veggen, som dermed kan brukes som plattformer for videre utforsking oppover.

KORT OPPSUMMERT:

PLUSS: Omfattende og oppslukende «Diablo»-aktig spill som engasjerer. Flott samarbeidsdel.

MINUS: Du bør være glad i å jakte på skjulte skatter, noe som for de fleste ikke vil være et minus.

Brettene ser annerledes ut fra når du spiller alene til når dere spiller sammen, med justerte gåter og nye vrier. Om du spiller alene først, utelukker det altså ikke en ny gjennomspilling med en venn - du får da nesten en helt ny opplevelse.

Er du glad i å gå på eventyrjakt, og samtidig lider av samlemani, er det mange fine timer å hente i dette spillet.

Og for å være så stort som det faktisk er, tilbyr «Lara Croft and the Guardian of Light» mer innhold enn mange fullprisspill - dette er med andre ord noe du definitivt bør sjekke ut så fort som mulig.

Slik har du aldri sett Lara Croft før

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer