Slik har du aldri sett Misjonssambandets julelitteratur

- Tidenes trykkfeil.

LYS OG LYST:  Med en ekstra «t» ble årets julebok fra Lunde forlag litt annerledes enn den var tenkt. Foto: Lunde Forlag
LYS OG LYST: Med en ekstra «t» ble årets julebok fra Lunde forlag litt annerledes enn den var tenkt. Foto: Lunde ForlagVis mer

(Dagbladet): Han sier det selv, Tom Teien, forlagssjef i Misjonssambandets eget forlag, Lunde Forlag:

- Dette er tidenes trykkfeil.

På tittelsiden til juleklassikeren «Når lysene tennes», rett innenfor coveret, har «lysene» i farta blitt til «lystene». Dermed tennes også ganske andre assosiasjoner til julekosen.

Bokas fulle tittel er «Når lysene tennes 2014 — Jenta fra høyfjellet og andre historier.»

- Spesielt sammen med resten av tittelen høres det ikke bra ut, innrømmer forlagssjefen lattermildt overfor Dagbladet.

På forlagets nettsider kan vi lese at boka skal inneholde historier fra virkeligheten med «et hellig overlys».

- «Når lysene tennes» er et seriøst og tradisjonsrikt hefte som mange sender som julehilsen. Folk trenger ikke frykte at det er noen ubehageligheter der, sier Teien til Kristelig Pressekontor som først skrev om saken.

- Det er gode julehistorier, forsikrer han.

Til Dagbladet forteller han at forlaget ikke oppdaget feilen før opplaget på 2500 bøker var distribuert til forhandlerne.

- Da fikk jeg en melding om at det var en morsom trykkfeil og da jeg sjekket så jeg det jo med en gang, forteller Teien.

Nå satser forlaget på at «Når lystene tennes 2014» skal rives vekk fra bokhyllene.

«Sørg for å sikre deg årets desiderte #trykkleif! I begrenset opplag - løp og kjøp!» reklamerer de på Facebook-sidene sine. Med avslutningen «LUNDE FORLAG - TENNER LESELYSTEN SIDEN 1905»