Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik har du aldri sett Oslo før

Fotograf Anton Soggiu (32) bruker sølepytter til å lage kunst.

SØLEPYTTKUNST:  Fotograf  Anton Soggius sølepyttbilder fra Oslos gater kan få deg til å endre oppfatning av regnet. Foto:  Anton Soggiu
SØLEPYTTKUNST: Fotograf Anton Soggius sølepyttbilder fra Oslos gater kan få deg til å endre oppfatning av regnet. Foto: Anton Soggiu Vis mer

(Dagbladet): Etter en desembermåned som har vært mer våt en hvit, har nok de fleste av oss gått litt lei av regnet.

Fotograf Anton Soggiu (32) kan likevel få deg til å endre innstilling. I en serie bilder publisert på Instagram bruker han regnet som inspirasjon. Han viser fram Oslo, slik byen speiler seg i sølepyttene i veien.

- Jeg jobber som frilansfotograf til vanlig, men tar mest reklamebilder i jobben min. Dette er hobby, bildene er tatt for moro skyld. Alt er tatt med iPhone-kamera av motiver som jeg har sett i forbifarten når jeg for eksempel har vært ute og luftet hunden, forteller Soggiu til Dagbladet.

Annet perspektiv De første sølepyttbildene fra Oslo publiserte han i sommer. Siden det har det blitt over 50 bilder som du kan se her.

- Dette gir et litt annet perspektiv på byen, som de fleste ikke ser fordi de bare går rett forbi. Etter at jeg begynte med dette, gjør jeg ikke noe annet enn å gå å se ned i sølepyttene. Jeg har fått noen rare blikk fra folk som lurer på hva jeg driver med, humrer fotografen.

OSLO RÅDHUS:  Slik speiler tårnene på Oslo rådhus seg i en sølepytt. Foto: Anton Soggiu
OSLO RÅDHUS: Slik speiler tårnene på Oslo rådhus seg i en sølepytt. Foto: Anton Soggiu Vis mer

Han har tatt så mange sølepyttbilder at han sier han må begrense seg for at det ikke skal bli spam for de som følger ham på Instagram.

- Noen dager er lysforholdene veldig bra. Da samler jeg opp et lite arkiv som jeg fordeler utover, forteller han.

Søker kontrastene Perfekte forhold for sølepyttfotografen er det når pytten ligger i skyggen, men motivet bader i sollys. Bygninger er hans foretrukne motiv.

- Da får du den riktige kontrasten. Jeg liker det bløte organiske med vannet, satt opp mot det stramme arkitektoniske i bygningene.

At alle bildene er fra Oslo, er derimot en tilfeldighet.

LANDEMERKE:  Oslo Plaza, i sol, med fugler. Foto: Anton Soggiu
LANDEMERKE: Oslo Plaza, i sol, med fugler. Foto: Anton Soggiu Vis mer

- Det er mest fordi det er her jeg har vært det siste halvåret. Jeg leker litt med tanken på å samle bildene i en bok. Men da er jeg ikke sikker på at de bare skal være fra Oslo. Kanskje det blir noen bilder fra utlandet også, sier han.

Foto: Anton Soggiu
Foto: Anton Soggiu Vis mer