Slik har du aldri sett Snøhvit før

Se Kristen Stewart i den actionfylte traileren til «Snow White and the Huntsmen».

(Dagbladet): Eventyrfilmer er i vinden om dagen, og da kommer man heller ikke utenom historien om Snøhvit.

Som seg hør og bør i Hollywood kommer det ikke bare én film om Snøhvit fra den kanten, men hele to.

Først ut, med norsk premiere allerede 30. mars, er barnefilmen «Lille speil på veggen der» med Julia Roberts i rollen som den onde heksa og yndige Lily Colins som Snøhvit. Filmen er dubbet til norsk, og holder seg tilsynelatende temmelig tett til det opprinnelige eventyret.

Litt lenger går «Snow White and the Huntsmen», som først kommer til sommeren.

Her spiller «Twilight»-stjernen Kristen Stewart en mer hardhudet Snøhvit, som jages av en maktsyk dronning spilt av Charlize Theron.

I dag ble det sluppet en trailer (se den øverst i saken) fra filmen, som også er langfilmdebuten til regissør Rupert Sanders. Han har åpenbart valgt en mer intens og voksen stil på sin film.

I helgen ble Sanders intervjuet av Hollywood Reporter, der han blant annet ble spurt om han fryktet konkurransen fra «Lille speil på veggen der», som kommer på kino et par måneder før hans film.

- Jeg tror jo at det åpenbart er forskjellige filmer, og at vi dermed også retter oss mot forskjellige publikumsgrupper. Filmene er laget av to folk med svært forskjellig smak. Vår film er vår film, deres film er deres film - det er som kritt og ost, sa Sanders til Hollywood Reporter.

Kristen Stewart, som spilte Bella Swan i «Twilight»-filmene, vil muligens kunne dra endel publikummere inn i kinosalen. Til Teen.com sier Steward at det er likheter mellom hennes Bella- og Snøhvit-roller:

- De finner begge ut at de er ledere. Det er definitivt en likhet. Men de er også veldig, veldig forskjellige folk, selv om de begge er intuitive og på en eller annen måte spirituelt sammenkoblet.

Vis mer