Slik har du ikke hørt spillmusikk før

Sølvguttene og Ronni Le Tekrø tolker «Halo».

(Dagbladet.no): Det er de siste årene blitt en tradisjon at orkestere, band og korps framfører musikk kjent fra dataspill.

Enten det er «Super Mario Bros.», «Final Fantasy» eller «Halo», har konsertserier som «Video Games Live» vært godt besøkt av publikum.

I anledning lanseringen av «Halo 3» i september, har Microsoft nå samlet TNT-gitarist Ronni Le Tekrø og Sølvguttene for å framføre musikk fra «Halo»-serien den 28. september i Jakobkirken i Oslo.

Med «kormusikk, gitarsoloer og visuell kunst» ventes det dermed at kulturkirken vil bli fylt til randen med et publikum utenom det vanlige.

- Dette er et spennende prosjekt for et kor som vanligvis synger kirkemusikk. Ikke minst synes guttene i koret at dette er veldig gøy da de som de fleste andre barn er interessert i dataspill, sier Fredrik Otterstad, dirigent for Sølvguttene i en pressemelding.

Otterstad er nå i full gang med å å skrive ut et partitur fra spillmusikken der tradisjonell korsang skal kombineres med gitarsoloer.

Musikken skal få et visuelt sidespor ved hjelp av kunstgruppa For*Your*Eyes*Truly, som vil benytte animasjon, bildesekvenser og film fra «Halo»-universet. Dette vil bli live-mikset under konserten.

- Dette er et arrangementet for fansen, og vil naturligvis være åpent for alle. Detaljer om hvor og når billettene blir tilgjengelig vil vi komme tilbake til om litt, forteller Silje Thoresen i Microsoft til Dagbladet.no.

«Halo 3» lanseres på Xbox 360 den 26. september i år. Vi har nylig prøvespilt det, noe du kan lese mer om her.

Her kan du se hvordan det ser og høres ut når «Halo»-musikken framføres av Video Games Live:

SPILLER GITAR: Ronni Le Tekrø.
SYNGER: Sølvguttene.