Slik har du ikke hørt spillmusikk før

Sølvguttene og Ronni Le Tekrø tolker «Halo».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er de siste årene blitt en tradisjon at orkestere, band og korps framfører musikk kjent fra dataspill.

Enten det er «Super Mario Bros.», «Final Fantasy» eller «Halo», har konsertserier som «Video Games Live» vært godt besøkt av publikum.

I anledning lanseringen av «Halo 3» i september, har Microsoft nå samlet TNT-gitarist Ronni Le Tekrø og Sølvguttene for å framføre musikk fra «Halo»-serien den 28. september i Jakobkirken i Oslo.

Med «kormusikk, gitarsoloer og visuell kunst» ventes det dermed at kulturkirken vil bli fylt til randen med et publikum utenom det vanlige.

- Dette er et spennende prosjekt for et kor som vanligvis synger kirkemusikk. Ikke minst synes guttene i koret at dette er veldig gøy da de som de fleste andre barn er interessert i dataspill, sier Fredrik Otterstad, dirigent for Sølvguttene i en pressemelding.

Otterstad er nå i full gang med å å skrive ut et partitur fra spillmusikken der tradisjonell korsang skal kombineres med gitarsoloer.

Musikken skal få et visuelt sidespor ved hjelp av kunstgruppa For*Your*Eyes*Truly, som vil benytte animasjon, bildesekvenser og film fra «Halo»-universet. Dette vil bli live-mikset under konserten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer