OBAMA OG SPIDERMAN: Barack Obama har tidligere uttalt at han samlet på tegneserier av Spider-Man, nå har han fått sitt eget der han pryder forsiden. REUTERS/Marvel Comics/Handout
OBAMA OG SPIDERMAN: Barack Obama har tidligere uttalt at han samlet på tegneserier av Spider-Man, nå har han fått sitt eget der han pryder forsiden. REUTERS/Marvel Comics/HandoutVis mer

Slik har du ikke sett Obama før

Tegneseriepresident.

(Dagbladet.no): Spider-Man redder Obama i en spesialutgave av den populære tegneserien.

Barack Obama har tidligere uttalt han er en stor fan av tegneserier, og i en hyllest til den kommende presidenten har Marvel brukt ham i en kommende utgave av «Spider-Man».

Blir kompiser
Obama innsettes som president 20. januar og spesialutgaven av Spider-Man kommer ut i forkant av begivenheten.

Selve historien spinner rundt selve seremonien da Obama sverges inn som USAs nye president. Peter Parker, Spider-Mans alter ego, tar bilder av opptrinnet da han legger merke til at det er en Obama-kopi tilstede.

På smart vis klarer Spider-Man å avsløre den falske Obama, og får en veldig kompisaktig takk fra den kommende presidenten.

Barack Obama pryder forsiden av tegneserien, som er en bonusutgave til «Amazing Spiderman» nr 583. Den legges ut for salg i USA 14. januar, og allerede nå regner man med at tegneserien kommer til å bli et samlerobjekt.

Samlet på Spider-Man som liten
Til AP forteller Marvels sjefsredaktør, Joe Quesada, at det ikke er hverdagskost med presidenter på forsiden av tegneserier.

- Jeg tror Nixon var på forsiden en gang, men ikke på en god måte, sier Quesada.

— Da vi hørte at Obama samler på Spider-Man, visste vi at disse to historiske figurene måtte måtes i Marvel-universet, kunne Quesada melde på Marvels hjemmeside.

Obama selv samlet på Spider-Man som liten, og vi regner nesten med at han kommer til å gå til innkjøp av spesialutgaven der han pryder forsiden.

PETER PARKER: Spider-Mans alter ego skjønner noe er galt.REUTERS/Marvel Comics/Handout
PETER PARKER: Spider-Mans alter ego skjønner noe er galt.REUTERS/Marvel Comics/Handout Vis mer
SPIDERMAN: Hvem er hvem? REUTERS/Marvel Comics/Handout
SPIDERMAN: Hvem er hvem? REUTERS/Marvel Comics/Handout Vis mer
OBAMA: Spider-Man tar knekken på Obama-kopien. REUTERS/Marvel Comics/Handout
OBAMA: Spider-Man tar knekken på Obama-kopien. REUTERS/Marvel Comics/Handout Vis mer