Slik har du ikke sett Vigelands statuer før

Fotokunst med BDSM-tema venter «Fifty Shades of Grey»-fansen på kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er fotokunstneren Øystein Johnsen fra Oslo som har fått med seg modeller i BDSM-utstyr og fått dem til å posere på samme måte som flere av Gustav Vigelands mest kjente skulpturer fra Vigelandsparken.

BDSM står for bondage, disiplin, sadisme og masochisme og betegner den erotiske praksisen som bygger på dominans og underkastelse, og som er høyaktuell med denne ukas premiere på filmen «Fifty Shades of Grey».

- Jeg har vært opptatt av Vigeland helt siden jeg gikk tur med bestemor i parken som liten gutt. Ideen bak fotoserien var opprinnelig bare å gjenskape skulpturene med levende modeller, sier Johnsen til Dagbladet.

- Men da jeg så Vigelands egne tegninger, med klare dominerende og underdanige undertoner, sto det klart for meg at jeg måtte få med dette i bildene, sier han.

Kjønnsnøytrale - Jeg ville imidlertid gjøre dem mer kjønnsnøytrale. Derfor har jeg byttet mannen og kvinnens roller i enkelte av bildene, forteller fotografen.

Fra og med torsdag er bildene stilt ut på Galleri Nobel i Oslo, og når «Fifty Shades of Grey»-filmen har premiere blir bildene å se i flere kinolobbyer landet rundt, deriblant i Tønsberg og Grimstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer