Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik har du neppe sett «Putin» før: - Trump er neste

«Putin, Put out» gjorde sin debut i utvelgelsesrunden i Eurovision Song contest i Slovenia.

(Dagbladet): Den slovenske komikeren Klemen Slakonja (30), har laget satirisk musikkvideo av Russlands president Vladimir Putin.

Komikeren spiller selv Putin i videoen, som i løpet av to uker har blitt sett over tre millioner ganger på youtube.

Det er flere enn antall mennesker som er bosatt i komikerens hjemland.

Slakonja er profilert i Slovenia for sine parodier på lokale politikere og kjendiser.

Flere internasjonale aviser, blant annet BBC og Metro UK, har omtalt videoen

«Putin, Put out» som låta heter, gjorde sin debut i utvelgelsesrunden i Eurovision Song contest i Slovenia, hvor Slakonja var programvert.

Putin som ballettdanser I musikkvideoen møter du «Putin» blant annet ridende på en hest i bar overkropp, som deltaker i vinter- OL 2014, fotballdommer og ballettdanser.

En spøk
Reaksjonene har vært både positive og negative. På sin egen Facebookside skriver komikeren at sangen kun er ment som en spøk, og at han ikke mener å støte noen.  «Ikke ta den for seriøst», skriver han.

Trump er neste Musikkvideoen er en del komikerens prosjekt #ThemockingbirdMan, som går ut på å etterligne verdensberømte mennesker.
Han har allerede parodiert paven Francis, og nestemann ut skal i følge ham selv bli USAs presidentkandidat Donald Trump, deretter Tysklands Angela Merkel.

Målet er at låtene finner veien det prestisjetunge Slovenske nationalteateret, hvor komikeren jobber til vanlig.