SHONDALAND: Shonda Rhimes (i midten) leder det suksessrike produksjonsselskapet Shondaland.Viola Davis (t.v.) spiller hovedkarakteren i HTGAWM. Hun er den første afroamerikanske kvinnen som har vunnet en Emmy for beste kvinnelige hovedrolle i en TV-serie, Ellen Pompeo (t.h.). Foto: NTB SCANPIX
SHONDALAND: Shonda Rhimes (i midten) leder det suksessrike produksjonsselskapet Shondaland.Viola Davis (t.v.) spiller hovedkarakteren i HTGAWM. Hun er den første afroamerikanske kvinnen som har vunnet en Emmy for beste kvinnelige hovedrolle i en TV-serie, Ellen Pompeo (t.h.). Foto: NTB SCANPIXVis mer

TV-serier

Slik har kvinnen i midten skrevet om TV-historien

Shonda Rimes lager TV som når ut til 256 territorier, og har et publikum på 30 millioner mennesker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nylig begynte sesong tre av den kritikerroste ABC-serien «How To Get Away With Murder» å rulle over norske TV-skjermer. Serien er hittil lite omtalt her til lands, men har tiltrukket seg mye oppmerksomhet i USA.

HTGAWM inneholder flere intriger, mord og affærer enn en lavbudsjett meksikansk såpeserie, men det er først og fremst seriens utypiske rollebesetning (fargerik som en Benetton-reklame, skeiv som tårnet i Pisa) og at protagonisten er en mektig og velutdannet svart kvinne, som har vært gjenstand for høylytt debatt.

Helt, offer, skurk

51-årige Viola Davis spiller forsvarsadvokaten og jusprofessoren Annalise Keating, som leder en gruppe unge, ambisiøse jusstudenter (som jevnlig hopper til sengs med hverandre) ved et prestisjefylt amerikansk universitet. Annalises dynamiske karakter er brutal og skjør om hverandre – hun er både helten, offeret og skurken. Hun bryter dermed tvert med de pannekakeflate og stereotypiske framstillingene av svarte kvinner vi vanligvis får servert i form av bikarakterer på amerikansk film og TV.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn