Slik havnet Norge feilaktig på Europatoppen i partnerdrap

- Hva er galt med den norske mannen? Ville publikum i Canada vite. Nå beklager Amnesty, Krisesentersekretariatet og Likestillingsombudet udokumenterte opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager lanserer regissør Eva Sørhaug sin nyeste spillefilm 90 minutter. Filmen handler om partnerdrap, de siste 90 minuttene før det tragiske inntreffer.

Verdenspremieren var under filmfestivalen i Toronto i Canada for to uker siden. På en spørsmål- og svarseanse etterpå ble regissøren spurt om hvor hun hadde fått inspirasjon til å lage filmen, meldte Aftenposten. 

Svaret fra Sørhaug var at selv om Norge er et av verdens mest likestilte land, så ligger vi på Europatoppen i partnerdrap. Det fikkk en kvinne i publikum til å spørre sjokkert:

- Hva i all verden er det som er galt med den norske mannen?

Brukes av Amnesty At Norge oppsiktsvekkende nok topper den svært dystre lista, er ikke noe bare filmskaperen hevder. Flere seriøse organisasjoner, blant dem Amnesty International bruker dette i sitt materiale.

«Norge topper Europa-statistikken over drap begått i nære relasjoner», skriver Amnesty i sitt innspill til regjeringens stortingsmelding om vold i nære relasjoner.

Dagbladet ringte Amnesty for å høre om det kan stemme at vi er verst i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer