«Mordene i Kongo»

Slik holdt de Moland og French-filmen hemmelig: - Satt på en tikkende bombe

Nervepirrende er ordet produsent Christian Fredrik Martin bruker om å lage «Mordene i Kongo». Sommeren 2016 balanserte prosjektet på en knivsegg.

FILMEN OM KONGO-SAKEN: Tobias Santelmann spiller Tjostolv Moland og Aksel Hennie spiller Josha French i spillefilmen om Kongo-saken. Dette er de første klippene fra filmen, som har premiere 12. oktober 2018. Video: Friland Film Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi satt på en tikkende bombe den sommeren, sier daglig leder og produsent i filmselskapet Friland, Christian Fredrik Martin (46), også kalt «Kifrik», til Dagbladet.

Tusener på tusener av artikler er skrevet om historien til kameratene Joshua French (35) og avdøde Tjostolv Moland, også kalt Kongo-saken, siden det ble kjent at de to nordmennene satt fengslet i det afrikanske landet i mai 2009.

Like lenge er det siden Martin og produsentkollega Asle Vatn først så spillefilmpotensial i den dramatiske historien, og i oktober, nesten ti år etter den fatale og fortsatt mystiske turen til Moland og French, skal dramaet «Mordene i Kongo» projiseres på kinolerreter over hele landet.

Se de første klippene fra filmen øverst i saken.

- Utrolig utfordrende

Lite vites om hva som skal fortelles, for det er fiksjonsfilm, men det er naturlig å vente seg en historie om risikovillig eventyrlyst og mørke konsekvenser.

- Det har vært utrolig givende, utrolig spennende og utrolig utfordrende film å lage. «Mordene i Kongo» er noe av det vanskeligste jeg har begitt meg ut på som produsent. Det er deilig å se at konturene begynner å forme seg, men den er langt fra ferdig, sier Martin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer