Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik hyller «The Simpsons» Charlie Hebdo

Skaperne bak The Simpsons viser støtte i ny episode.

VISER STØTTE: Den ferske episoden av «The Simpsons» avsluttes med en hyllest til Charlie Hebdo. Foto: Fox/NTB Scanpix
VISER STØTTE: Den ferske episoden av «The Simpsons» avsluttes med en hyllest til Charlie Hebdo. Foto: Fox/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Satiremagasinet Charlie Hebdo har fått en enorm støtte etter terroraksjonen mot deres redaksjonslokaler i Paris forrige uke.

Under Golden Globe-utdelingen natt til mandag var det flere som valgte å hedre terror-ofrene på den røde løperen. Det har også skaperne bak den populære animasjonssatiren «The Simpsons», skriver The Telegraph.

Manuset til episoden «Bart's best friend» ble skrevet av regissøren Judd Apatow for 25 år siden, og episoden ble sendt på amerikansk TV 11. januar.

På slutten av episoden får vi se karakteren Maggie Simpson holde et flagg med teksten «Je suis Charlie», ordene som raskt ble et symbol på den massive støtten som har blitt vist i sosiale medier og under demonstrasjoner og minnemarkeringer. Bildet av Maggie med flagget er nå å finne flere steder på Instagram under emneknaggene «jesuischarlie» og «thesimpsons».

MTG TV Norway, som distribuerer serien på Viasat 4, opplyser til Dagbladet at episoden det er snakk om sendes først 22. mars i Norge.

Les også hvorfor «alle» heter Charlie i sosiale medier

Statistikk fra Topsy.com viser at over 5 millioner verden over har brukt emneknaggen «jesuischarlie» på Twitter siden angrepet skjedde onsdag. Tallet fortsetter å stige.

Til tross for at karikaturtegningene av profeten Muhammed kan ha vært motivet for terror handlingene, ble det nylig klart at den neste utgaven av Charlie Hebdo vil komme som planlagt førstkommende onsdag. Satiremagasinets advokat har også uttalt at det vil inneholde Muhammed-karikaturer. Det ble bekreftet i går av den franske avisa Liberation da de offentliggjorde det som trolig er magasinets neste forside.

Les mer om ofrene for terroren