Slik introduseres Linn Skåber, Atle Antonsen og Kåre Conradi for Frankrike

«Kong Curling» til franske kinoer.

(Dagbladet): - Vi lager film for Norge og det norske markedet. Alt annet blir en bonus, sier en fornøyd Atle Antonsen til Dagbladet.

Skuespilleren har nettopp returnert fra Paris, der han har lansert den norske komedien «Kong Curling».

Filmen, som hadde kinopremiere høsten 2011 i Norge, er klar for franske kinoer.

2. januar vises «Le Roi Du Curling» for første gang på lerretet. Totalt 70 franske byer skal vise filmen.

- Elsker galskapen - Heldigvis synes de at den var morsom. «En morsom og intelligent komedie», kalte de den, forteller Antonsen, som med dette får sin debut på det store lerretet i baguettens hjemland.

Det er franske KMBO films som distribuerer «Kong Curling» i Frankrike.

Selskapet sier i en pressemelding at tilbakemeldingene fra kritikere og publikum i Frankrike er strålende:

- De elsker galskapen og vi tror denne typen humor appellerer til både et arthauspublikum og til et mer kommersielt publikum. Musikken er fantastisk og unorsk, og skuespillerne er helt strålende.

Permanent og strippestang På rollelista står blant annet Linn Skåber, Else Kåss Furuseth, Kåre Conradi, Steinar Sagen og Ane Dahl Torp - i tillegg til Antonsen.

Førstnevnte er blant annet å se i en strippestangseanse, Conradi med en overdreven permanent og Antonsen syklende iført morgenkåpe og underbukse.

- Det er en skrudd komedie. Samtidig er det et univers vi insisterer på at er sant, sier hovedrolleinnehaveren, og forteller at de fikk tilbakemeldinger på at skuespillerne er gode og troverdige.

- Et kvalitetsstempel «Kong Curling» er regissert av Ole Endresen, som også har regissert tv-serier som «Nav», «Uti vår hage» og «Etaten».

- Når franskmenn liker filmen, så liker vi franskmenn, så enkle er vi. Vi har allerede begynt å høre oss opp på fransk musikk og fra før av liker vi både vinen og rivieraen deres. Vi ser på det som et kvalitetsstempel å bli satt opp på kinoer rundt i hele Frankrike. Det var franskmenn som oppfant filmkameraet og vi regner det som ganske sikkert at de også kan et og annet om film, sier Endresen og Antonsen i pressemeldingen.

«Kong Curling» ble sett av 170 000 på norske kinoer og har solgt over 100 000 eksemplarer på DVD. Filmen har allerede vakt oppsikt i utlandet, og er blant annet tildelt pris for beste spillefilm under Cinquest Film Festival i USA.

Håper på 40 000 Antonsen er godt fornøyd dersom 40 000 franskmenn ser «Le Roi Du Curling». Han tror på ingen måte at det er umulig - under en visning av filmen i Paris nå nylig, var tilbakemeldingen god.

- De ler av de samme tingene som vi gjør, både i Frankrike, USA og London, forteller Antonsen.

- Fransk fanklubb i sikte, Atle?

- Alt er mulig i Frankrike. Det er sjanser for at en 10-12 stykker danner en fanklubb, ler han.

 

LES ROIS: Regissør Ole Endresen og hovedrolleinnehaver Atle Antonsen var nylig i Paris for å lansere «Kong Curling», eller «Le Roi Du Curling» som den franske tittelen er. Foto: Euforia Film
LES ROIS: Regissør Ole Endresen og hovedrolleinnehaver Atle Antonsen var nylig i Paris for å lansere «Kong Curling», eller «Le Roi Du Curling» som den franske tittelen er. Foto: Euforia Film Vis mer